• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Reģu" - Gudenieku pansionāta projekta lēno virzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2008., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173508

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 4.aprīlī

Vēl šajā numurā

08.04.2008., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Reģu” – Gudenieku pansionāta projekta lēno virzību

Lai gan kopš traģiskā “Reģu” ugunsgrēka Kuldīgas rajonā pagājis vairāk nekā gads, jaunu telpu pielāgošanas projekts rit ļoti gausi, 2.aprīlī konstatēja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti.

Cilvēkus ar garīgās attīstības traucējumiem plānots izmitināt no “Reģiem” netālajā Gudenieku pagastā, pansionāta vajadzībām pielāgojot bijušā bērnudārza telpas.

Uzklausot Labklājības ministrijas (LM) paskaidrojumus par Gudenieku bērnudārza rekonstrukcijas gaitu, deputāti secināja, ka jaunā aprūpes centra būvprojekts ir saskaņots un sastādīta arī izmaksu tāme, taču būvdarbu veicējs joprojām nav izraudzīts un 2008.gada budžetā līdzekļi būvniecības sākšanai nav paredzēti.  

““Reģu” ugunsgrēks bija ārkārtas situācija, un es neticu, ka gada laikā nav iespējams sakārtot papīrus, lai varētu uzsākt rekonstrukcijas darbus,” pauda deputāts Andrejs Klementjevs. Viņš norādīja, ka te jārunā par ierēdņu neizdarību.

Deputāti pauda neizpratni, ka LM Gudenieku projektam nav izmantojusi pagājušā gada budžetā rezervētos 500 tūkstošus latu. Turklāt, lai gan projekta provizoriskās izmaksas bija zināmas jau pērn, rekonstrukcijas darbiem līdzekļi nav paredzēti pat šogad. Tagad LM darbiem nepieciešamos 1,54 miljonus latu plāno piesaistīt no līdzekļiem neparedzētiem izdevumiem, bet Finanšu ministrija tam nepiekrīt.

Komisijas priekšsēdētāja Aija Barča pauda bažas, ka gausi rit arī aprūpes centra “Iļģi” rekonstrukcija pēc ugunsgrēka. Tajā pēc atjaunošanas papildus varēs izvietot ap 100 klientu, bet jaunajās telpās Gudeniekos paredzētas vietas 60 cilvēkiem. Ņemot vērā, ka rindā uz sociālās aprūpes centriem gaida vairāk nekā 500 cilvēku, enerģiskāka rīcība abu pansionātu atjaunošanā ļautu būtiski samazināt šo rindu, uzskata A.Barča.

Sēdē piedalījās arī Gudenieku pagasta padomes priekšsēdētāja Daina Bērende, kura norādīja, ka pagasts valstij bez atlīdzības nodevis bijušā bērnudārza telpas un zemi jaunā pansionāta vajadzībām, cerot, ka to varētu atklāt jau šā gada Jāņos. Pagasts atbalstījis desmit bezdarbnieču mācības, kas varētu strādāt pansionātā. Viņas drīz būs ieguvušas nepieciešamo kvalifikāciju, bet pagastam acīmredzot būs jāsaka, ka viņām darba joprojām nav, savas bažas pauda D.Bērende.

“Reģu” iemītnieki patlaban izmitināti pansionāta administrācijas ēkā, kā arī citos aprūpes centros visā Latvijā.

Komisija nolēma lūgt rakstisku situācijas skaidrojumu Ministru prezidentam, labklājības ministrei un finanšu ministram un jautājumu atkārtoti skatīt 7.maija sēdē.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!