• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Uzturoties vizītē Itālijā un tiekoties ar Itālijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169972

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par Draudzīgā aicinājuma tradīciju turpināšanu un attīstīšanu

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Uzturoties vizītē Itālijā un tiekoties ar Itālijas ārlietu ministru

 

24.janvārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, tiekoties ar Itālijas ārlietu ministru Masimo Dalemu (Massimo D’Alema), pārrunāja gan divpusējās sadarbības jautājumus, gan aktualitātes Eiropas Savienībā un NATO.

Divpusējā sadarbībā abas puses bija ieinteresētas stiprināt politisko un ekonomisko dialogu. Itālijas puse apstiprināja, ka tuvākajā laikā Itālijas parlamentā tiks pabeigta Konvencijas par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem un nodokļu nemaksāšanas novēršanu ratifikācija, kas ļautu attīstīt abu valstu uzņēmēju sadarbību.

Pārrunājot Eiropas Savienības aktualitātes, galvenā uzmanība tika pievērsta Lisabonas līguma ratifikācijas procesam, kā arī ar līguma ieviešanu dalībvalstīs saistītajiem jautājumiem, tostarp Eiropas Savienības Ārējās darbības dienesta izveidei. Ņemot vērā, ka Latvija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts 2015.gadā, ar Itāliju un Luksemburgu veidojot prezidentūras trio, M.Riekstiņš aicināja Itālijas kolēģi uz sadarbību sagatavošanās procesā. Abas puses vienojās par ekspertu pieredzes apmaiņu Itālijas un Latvijas ārlietu dienestos.

Tikšanās laikā ministri apmainījās viedokļiem par situāciju Rietumbalkānos, tostarp Kosovas jautājumu un Serbijas prezidenta vēlēšanām, kā arī sadarbību kaimiņu politikas ietvaros.

Saistībā ar gaidāmo NATO samitu abas puses atzīmēja, ka ļoti nopietni jāizvērtē kandidātvalstu gatavība sākt sarunas par iestāšanos aliansē. Tāpat M.Riekstiņš pauda atbalstu Ukrainas un Gruzijas eiroatlantiskās integrācijas centieniem.

Sarunas noslēgumā ārlietu ministrs dalījās pieredzē par Baltijas jūras valstu reģionālo sadarbību, informējot gan par Latvijas prezidentūras Baltijas jūras valstu padomē darbu, gan Eiropas Savienības stratēģijas izstrādi Baltijas jūras reģionam.

Vizītes laikā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās arī ar Itālijas Republikas parlamenta Deputātu palātas Ārlietu komisijas prezidentu Umberto Ranjeri un komisijas pārstāvjiem. Abas puses vienojās par aktīvāka starpvaldību un starpparlamentu dialoga uzturēšanu. Tikšanās laikā tika pārrunāta arī iekšpolitiskā situācija Itālijā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!