• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par Draudzīgā aicinājuma tradīciju turpināšanu un attīstīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169973

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: Pieņemot Spānijas vēstnieku iepazīšanās vizītē

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par Draudzīgā aicinājuma tradīciju turpināšanu un attīstīšanu

 

Draudzīgā aicinājuma dienā – 28.janvārī – izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe aicina turpināt un attīstīt šo tradīciju: “Rosinu skolēnus apkopot un dokumentēt nesenās vēstures notikumus, līdzcilvēku pieredzi un vērtības, vākt kultūrvēsturiskus materiālus, pierakstīt atmiņu un veiksmes stāstus, ar ko papildināt skolu un novadu muzeju ekspozīcijas.”

T.Koķe piebilst, ka tāpat kā 1935.gadā, kad tika uzsākta Draudzīgā aicinājuma tradīcija, arī mūsdienās šīs idejas atslēgas vārds ir grāmata. Tādēļ ministre mudina skolēnus iegūto informāciju apkopot un pašiem veidot grāmatas, ko atstāt kā liecību nākotnei. “Uzklausīsim cilvēku atmiņas, kuri stāvējuši pie Latvijas neatkarības atjaunošanas šūpuļa. Pierakstīsim barikāžu laika atmiņas. Apzināsim un iztaujāsim tos, kuri jau atgriezušies no Īrijas ar savu pieredzi un dzīves mācību. Tāpat saredzēsim interesantus un dzīves gudrus cilvēkus sev līdzās, uzklausīsim viņus un leposimies ar viņiem. Lai tiek fiksēti nozīmīgākie notikumi mūsu valsts, ikviena tuvākās apkārtnes un skolas jaunāko laiku vēsturē. Manuprāt, šāda dzīves izpēte ir arī Latvijas vēstures mācīšanās būtiska sastāvdaļa,” sacīja T.Koķe.  

“Neaizmirsīsim arī Draudzīgā aicinājuma tradicionālo saturu – atbalstīt savu skolu, savu dzimto vietu. Esmu pārliecināta, ka skolas seko līdzi savu absolventu gaitām, aicina viņus uz sadarbību, savukārt absolventi to augstu novērtē un ir pretimnākoši. Nesavtīgi dot ir Draudzīgā aicinājuma misija,” akcentēja izglītības un zinātnes ministre.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!