• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2007. gada 11. decembra saistošie noteikumi Nr. 97 "Noteikumi par Rīgas pilsētas pašvaldības pabalstu aizbildņiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2008., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.98

Noteikumi par Rīgas pilsētas pašvaldības pabalstu pilngadīgo aizgādnībā esošo personu aizgādņiem

Vēl šajā numurā

11.01.2008., Nr. 6

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 97

Pieņemts: 11.12.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.97

Rīgā 2007.gada 11.decembrī (prot. Nr.86, 4.§)

Noteikumi par Rīgas pilsētas pašvaldības pabalstu aizbildņiem

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"  15.panta pirmās daļas 8.punktu un 14.panta trešo daļu, Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.panta trešo un ceturto daļu

 

I. Vispārīgie nosacījumi

1. Šie saistošie noteikumi nosaka Rīgas pilsētas pašvaldības pabalsta aizbildnim un pagaidu aizbildnim par aizbildņa pienākumu pildīšanu, aprūpējot divus (vai vairāk) bērnus, (turpmāk – pabalsts) apmēru, kā arī tā piešķiršanas un izmaksas kārtību.

2. Pabalstu izmaksā aizbildnim par aizbildnībā esošo otro un katru nākamo bērnu papildus valsts sociālajiem pabalstiem aizbildnim.

3. Tiesības saņemt pabalstu ir personai, kas ar Rīgas bāriņtiesas lēmumu iecelta par aizbildni bērniem, kuru deklarētā pamata dzīvesvieta ir Rīgas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, un kas saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktajām prasībām pilda aizbildņa pienākumus. Rīgas bāriņtiesa, izsniedzot lēmumu par aizbildnības nodibināšanu, vienlaikus rakstveidā informē aizbildni par tiesībām saņemt pabalstu.

4. Pabalsta apmērs ir Ls 38 mēnesī (par vienu bērnu).

II. Pabalsta piešķiršanas un izmaksāšanas kārtība

5. Lai saņemtu pabalstu, aizbildnis vēršas Rīgas bāriņtiesā, uzrāda Rīgas bāriņtiesas atbildīgajam darbiniekam personu apliecinošu dokumentu un lēmuma par aizbildnības nodibināšanu norakstu, kā arī iesniedz pabalsta saņemšanai iesniegumu.

6. Rīgas bāriņtiesas atbildīgais darbinieks pēc aizbildņa iesnieguma ar pabalsta pieprasījumu saņemšanas elektroniskā veidā aizpilda iesniegumu, kas tiek saglabāts Rīgas domes vienotajā informācijas sistēmā. Iesniegumā ir pabalsta piešķiršanai un izmaksai nepieciešamā informācija, kas ir pieejama Rīgas domes Sociālo jautājumu centra (turpmāk – Centrs) atbildīgajam darbiniekam turpmākajai informācijas apstrādei.

7. Pēc iesnieguma aizpildīšanas to izdrukā, iesnieguma oriģinālu paraksta Rīgas bāriņtiesas atbildīgais darbinieks un aizbildnis, apliecinot, ka iesniegumā esošā informācija ir pareiza.

8. Pabalstu piešķir un izmaksā Centrs.

9. Iesniegumu oriģinālus un lēmumu par personas iecelšanu par aizbildni norakstus Rīgas bāriņtiesa vienu reizi nedēļā iesniedz Centram. Centrs triju darba dienu laikā lemj par pabalsta piešķiršanu un izmaksu.

10. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu Centrs desmit darba dienu laikā rakstveidā paziņo aizbildnim, norādot lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību.

11. Pabalsts pieprasāms 12 mēnešu laikā no tiesību rašanās dienas (t.i., dienas, kad pieņemts lēmums par personas iecelšanu par aizbildni). Ja šis termiņš nokavēts, pabalstu izmaksā tikai par iepriek­šējiem 12 mēnešiem, skaitot no pabalsta pieprasīšanas dienas.

12. Pabalsta apmērs par nepilnu mēnesi tiek noteikts proporcionāli dienu skaitam, par pamatu ņemot šo saistošo noteikumu 4.punktā minēto pabalsta apmēru.

13. Pabalstu izmaksā aizbildnim reizi mēnesī, pārskaitot to par iepriekšējo mēnesi aizbildņa kontā kredītiestādē līdz nākamā mēneša 5.datumam. Pabalsts tiek izmaksāts no Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem.

14. Aizbildnis, kuram piešķirts pabalsts, nekavējoties informē Centru un Rīgas bāriņtiesu par to, ka:

14.1. bērns ievietots valsts, pašvaldības vai nevalstisko organizāciju bērnu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā un atrodas pilnā tās apgādībā vai nodots audzināšanā audžuģimenei;

14.2. bērns, par kuru tiek maksāts pabalsts, mainījis pamata dzīvesvietu un dzīvo ārpus Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas vai Latvijas Republikas teritorijas;

14.3. bērns sasniedzis 18 gadu vecumu;

14.4. bērns miris.

15. Ja aizbildnis šo saistošo noteikumu 14.punktā minētos nosacījumus nav pildījis un ir saņēmis pabalstu, aizbildnim ir pienākums pārmaksāto pabalsta summu labprātīgi atmaksāt Centram. Ja aizbildnis šo summu labprātīgi neatmaksā, to normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā piedzen tiesas ceļā.

16. Aizbildnim līdz kārtējā gada 1.februārim jāiesniedz Rīgas bāriņtiesā norēķins par iepriekšējā gada aizbildnības pārvaldību.

17. Ja aizbildnis līdz kārtējā gada 1.februārim nav iesniedzis Rīgas bāriņtiesā norēķinu par iepriekšējā gada aizbildnības pārvaldību, Rīgas bāriņtiesa par to nekavējoties informē Centra atbildīgo darbinieku un tas ir pamats pabalsta izmaksas aizturēšanai.

18. Pabalsta izmaksu atjauno, ja Rīgas bāriņtiesa sniegusi Centra atbildīgajam darbiniekam informāciju par to, ka norēķins par aizbildnības pārvaldību saņemts. Ja norēķins par aizbildnības pārvaldību tiek iesniegts trīs mēnešus vēlāk, pabalsta izmaksa tiek atsākta tikai no norēķina iesniegšanas dienas, anulējot aizturēto pabalsta summu.

19. Ja aizbildnis laikus nav saņēmis piešķirto pabalstu Rīgas bāriņtiesas vai Centra vainas dēļ, to izmaksā aizbildnim bez termiņa ierobežojuma.

20. Pabalsta izmaksu Centrs pārtrauc vai izbeidz, ja:

20.1. Rīgas bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par:

20.1.1. aizbildņa atlaišanu no aizbildņa pienākumu pildīšanas;

20.1.2. aizbildņa atcelšanu no aizbildņa pienākumu pildīšanas;

20.1.3. aizbildņa atstādināšanu uz laiku, kamēr aizbildnis vai bērns, par kuru maksā pabalstu, atrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā;

20.2. bērns mainījis pamata dzīvesvietu un dzīvo ārpus Latvijas Republikas teritorijas.

21. Rīgas bāriņtiesa nekavējoties informē Centru par šo saistošo noteikumu 20.punktā minētā lēmuma pieņemšanu.

III. Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

22. Centra lēmumu var apstrīdēt Rīgas domes Labklājības departamentā.

23. Rīgas domes Labklājības departamenta lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Noslēguma jautājumi

24. Ar šo saistošo noteikumu stāšanos spēkā spēku zaudē Rīgas domes 15.10.2002. noteikumi Nr. 27 “Noteikumi par pašvaldības pabalstu aizbildņiem”.

25. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstos “Latvijas Vēstnesis” un “5 min” un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

26. Rīgas domes Labklājības departaments un Rīgas bāriņtiesa ir atbildīgi par saistošo noteikumu izpildes novērošanu.

Rīgas domes priekšsēdētājs J.Birks

Rīgā 2007.gada 13.decembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!