• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par neatliekamās palīdzības dienesta numuru 112. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2007., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167087

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Parlamenta rezolūciju par situāciju Gruzijā

Vēl šajā numurā

29.11.2007., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par neatliekamās palīdzības dienesta numuru 112

 

Eiropas Komisija ir iesniegusi prasību Eiropas Kopienu tiesā pret Poliju un Latviju un uzsākusi pārkāpuma procedūru pret Rumāniju, lai nodrošinātu, ka vienotais Eiropas neatliekamās palīdzības dienesta numurs 112 darbotos nevainojami.

“Eiropas iedzīvotājiem, atrodoties citās ES valstīs tūrisma vai profesionālu iemeslu dēļ, jābūt drošiem par to, ka, veicot ārkārtas izsaukumu, neatliekamās palīdzības dienesti spēs noteikt zvanītāja atrašanās vietu,” teica par telesakariem atbildīgā ES komisāre Viviena Redinga. “Informācija par zvanītāja atrašanās vietu jau ir pieejama lielākajā daļā ES dalībvalstu, un mums ir steidzami jānodrošina tās nevainojama darbība visās dalībvalstīs. Mūsu pašreizējā rīcība ir pierādījums, ka Komisija piešķir lielu nozīmi tam, lai dienesta numurs 112 darbotos pareizi.”

ES telesakaru noteikumos ir paredzēta prasība, ka dalībvalstīm jānodrošina iedzīvotājiem iespēja piezvanīt neatliekamās palīdzības dienestiem par brīvu, izmantojot vienoto Eiropas neatliekamās palīdzības numuru 112. Tām arī jānodrošina, ka telesakaru operatori neatliekamās palīdzības iestādēm sniedz informāciju par zvanītāja atrašanās vietu, ja uz numuru 112 zvana no fiksētā vai mobilā tālruņa.

28.novembrī Komisija iesniedza prasību Eiropas Kopienu tiesā pret Poliju un Latviju, jo neatliekamās palīdzības dienestiem šajās valstīs nav pieejama informācija par zvanītāja atrašanās vietu, ja uz numuru 112 zvana no mobilā tālruņa. Abās dalībvalstīs veic sagatavošanās pasākumus, lai nodrošinātu informāciju par zvanītāja atrašanās vietu.

Turklāt Komisija ir uzsākusi pārkāpuma procedūru pret Rumāniju, tai nosūtot oficiālu paziņojuma vēstuli par šo jautājumu.

Pagājušā mēnesī Komisija jau sāka līdzīgu procedūru pret Bulgāriju par to, ka tā nebija nodrošinājusi neatliekamās palīdzības dienesta numura 112 pieejamību.

Uzlabota pieeja neatliekamās palīdzības dienestiem, izmantojot numuru 112, ir ES Telesakaru noteikumu ierosinātās reformas svarīga iezīme.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!