• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2007., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par neatliekamās palīdzības dienesta numuru 112

Vēl šajā numurā

29.11.2007., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja

27.novembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tomašu Pštrosu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze un Čehijas vēstnieks T.Pštross bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Čehiju ir ļoti labas un draudzīgas, ko veicina savstarpējais dialogs Eiropas Savienības un NATO ietvaros. Savukārt runājot par intensīvo abu valstu parlamentāro sadarbību, tika minēta šā gada septembrī notikusī Čehijas parlamenta Senāta priekšsēdētāja Pršemisla Sobotkas (Přemysl Sobotka) oficiālā vizīte un iespējamā Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāja Miloslava Vlčeka (Miloslav Vlček) vizīte mūsu valstī.

Tikšanās laikā puses pārrunāja iekšpolitisko un ekonomisko situāciju, kā arī veiktās reformas Latvijā un Čehijā pēc neatkarības atjaunošanas, tostarp nodokļu politikas, pensiju sistēmas un veselības aizsardzības reformu un administratīvi teritoriālās pārmaiņas. Sarunā T.Pštross pastāstīja arī par Čehijas vēstniecības aktivitātēm un nākotnes iecerēm.

 

Pie ārlietu ministra

27.novembrī iepazīšanās vizītē pie ārlietu ministra Māra Riekstiņa bija ieradies Čehijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Tomašs Pštross.

Tikšanās laikā tika pārrunātas aktualitātes Latvijas un Čehijas attiecībās, paužot gandarījumu par labo sadarbību gan divpusējo attiecību, gan reģionālo un starptautisko organizāciju ietvaros. Abas puses atzinīgi vērtē Latvijas un Čehijas kontaktus izglītības un kultūras jomā, īpaši šā gada augustā noslēgto līgumu par sadarbību izglītībā, jaunatnes lietās un sportā no 2007. līdz 2010.gadam, kā arī šā gada oktobrī Prāgas Kārļa universitātes Filozofijas fakultātē atklāto latviešu valodas un literatūras lektorātu. Kārļa universitāte ir pirmā ārvalstu augstākās izglītības iestāde, kurā izveidota šāda veida institūcija.

Sarunas laikā tika pārrunāta arī Latvijas un Čehijas ekonomiskā sadarbība, kā arī sadarbība bezvīzu režīma ar ASV ieviešanā.

Saeimas preses dienests,

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!