• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Alžīrijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2007., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Čehijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Vēl šajā numurā

29.11.2007., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Alžīrijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja biedres

27.novembrī Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone tikās ar Alžīrijas Tautas Demokrātiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Abdelazīzu Laiuelu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone, sveicot pirmo Alžīrijas vēstnieku Saeimā, atzina, ka Alžīrijas un Latvijas 10 gadu diplomātisko attiecību vēsturē tas ir nozīmīgs solis. Alžīrijas vēstnieks A.Laiuels pauda cerību, ka nākotnē attiecības starp abām valstīm kļūs intensīvākas un daudzpusīgākas.

Pārrunājot abu valstu līdzšinējo sadarbību, tika atzīts, ka tā ir bijusi mazaktīva un tai nākotnē ir liels attīstības potenciāls ekonomikas, politikas un kultūras jomā. Tika akcentēta iespēja turpināt veidot daudzpusīgu divpusējo dialogu starptautisko organizāciju, tostarp Eiropas un Vidusjūras valstu, partnerības ietvaros.

Puses bija vienisprātis, ka jāpilnveido sadarbība starp abu valstu parlamentiem, un pārrunāja savstarpējo vizīšu iespēju. K.Pētersone pastāstīja par viņas vadīto Starpparlamentu savienības Latvijas nacionālo grupu un iespēju sadarboties Starpparlamentu savienības ietvaros. Viņa arī informēja par Saeimā izveidotajām deputātu grupām sadarbībai ar citu valstu parlamentiem un pieļāva iespēju sekmēt deputātu grupas sadarbībai ar Alžīrijas parlamentu izveidošanu 9.Saeimā.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja biedre novēlēja vēstniekam veiksmi jaunajā amatā.

 

Pie Ārlietu ministrijas valsts sekretāra

27.novembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke tikās ar pirmo Alžīrijas vēstnieku Latvijā Abdelazīzu Laiuelu. Vēstnieks rezidē Varšavā, Polijā.

Tikšanās laikā tika pārrunātas valstu turpmākās sadarbības iespējas. Abas puses bija vienisprātis, ka sadarbība iespējama divpusēji Barselonas procesa un Eiropas kaimiņu politikas ietvaros.

Vēstnieks informēja, ka Alžīrija ir nolēmusi paplašināt partneru loku Ziemeļeiropā, jo līdzšinējā sadarbība izveidojusies ar Dienvideiropu. Normans Penke pauda gandarījumu par šādu lēmumu un atzina, ka Latvija ir ieinteresēta paplašināt sadarbību ar Ziemeļāfrikas reģiona valstīm.

Puses īpašu uzmanību pievērsīs ekonomiskai sadarbībai, tādēļ vēstnieks izteica uzaicinājumu piedalīties Alžīras starptautiskajā tirdzniecības izstādē nākamā gada jūnijā. Nākotnē varētu tikt organizētas politiskās konsultācijas.

Saeimas preses dienests,

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!