• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 2007.gada 12.novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2007., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru kabineta balvām

Vēl šajā numurā

13.11.2007., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas 2007.gada 12.novembra sēdē

 

SM: Par 40% atlaižu piešķiršanu aviopārvadātājiem jaunajos maršrutos

12.novembrī Ministru kabineta komitejā tika atbalstīta Satiksmes ministrijas iniciatīva piešķirt 40% atlaides aviopārvadātājiem jaunajos maršrutos.

Valdība pauda atbalstu Satiksmes ministrijas iniciatīvai jau šā gada augustā, taču, veicot redakcionālus saskaņojumus ar Finanšu un Ekonomikas ministriju, kā arī attiecīgi precizēto noteikumu projektu saskaņojot ar Tieslietu ministriju, radās nepieciešamība grozījumus Ministru kabineta 2006.gada 5.decembra noteikumos Nr.991 “Kārtība, kādā nosakāma maksa par aeronavigācijas un valsts akciju sabiedrības “Starptautiskā lidosta “Rīga” pakalpojumiem, un maksas sadales kārtība” valdībā izskatīt atkārtoti.

Noteikumu projekts paredz, ka jebkurš pārvadātājs, atklājot un veicot regulārus lidojumus tādā maršrutā uz lidostu “Rīga” un no tās, kurā lidojumu atklāšanas laikā regulāri lidojumi netiek veikti, pirmos divus gadus saņem 40% atlaidi maksai par “Latvijas Gaisa satiksmes” un lidostas “Rīga” sniegtajiem pakalpojumiem. Lidojuma maršrutam, par ko pārvadātājs saņem minēto atlaidi, jābūt ilgtermiņā rentablam.  

“Grozījumi sekmēs jaunu aviokompāniju piesaistīšanu lidostai “Rīga”. Tas ir veiksmīgs risinājums, lai jaunās aviokompānijas pirmajos darbības gados spētu nostiprināties un atklāt jaunus maršrutus. Ieguvēji būs gan lidosta, gan Latvijas iedzīvotāji, jo tas radīs plašākas iespējas nokļūt jaunos ceļojumu galamērķos, gan arī valsts, jo attīstīties tūrisms,” iniciatīvu piešķirt atlaides pamato satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Noteikumu projektā ir precizēta regulāro lidojumu definīcija, nosakot, ka lidojumu intensitāte ir vismaz reizi nedēļā. Tāpat iekļauts punkts, ka pārvadātājs atmaksā saņemtās atlaides, ja divu gadu laikā no regulāru lidojumu uzsākšanas tie tiek pārtraukti.

Atlaides attiecīgajam gaisa pārvadātājam lidosta “Rīga” un valsts akciju sabiedrība “Latvijas Gaisa satiksme” pārskata katra gada beigās par iepriekšējo gadu. Tās par iepriekšējo gadu nepārskata, ja ir pārkāpti atlaižu saņemšanas nosacījumi vai pārvadātājs ir pārtraucis veikt regulāros lidojumus.

Lai noteikumu projekts stātos spēkā, tas vēl jāizskata Ministru kabineta sēdē.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!