• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru kabineta balvām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2007., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166173

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 8.novembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

13.11.2007., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru kabineta balvām

 

Ceturtdien, 15.novembrī, Ministru kabinetā notiks Ministru kabineta balvas (MK balva) pasniegšanas ceremonija, kurā piedalīsies Ministru prezidents Aigars Kalvītis, valdības locekļi, Ministru kabineta Apbalvošanas padomes locekļi un Ministru kabineta balvas laureāti.

MK balvu pasniegs Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklei, habilitētajai vēstures zinātņu doktorei Ilzei Birutai Lozei par mūža ieguldījumu Latvijas arheoloģijā – akmens laikmeta pētniecību Eiropas kontekstā “Neolīts Latvijas teritorijā”.

MK balvu pasniegs Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoram Andrim Vilkam par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas bibliotēku nozares attīstībā un informācijas un zināšanu sabiedrības veidošanā Latvijā.

Par izciliem sasniegumiem atskaņotājmākslā, pārstāvot Latviju starptautiskā mērogā, Ministru kabineta balvu pasniegs pianistam Vestardam Šimkum.

Par mūža ieguldījumu latviešu literatūrā Ministru kabineta balvu pasniegs rakstniekam Zigmundam Skujiņam.

MK balvu pasniegs Latvijas Republikas 7. un 8.Saeimas deputātam, pensionāram Jānim Škaparam par nozīmīgu ieguldījumu demokrātiskas, tiesiskas Latvijas valsts attīstībā un rakstu krājuma “Baltijas brīvības ceļš” sagatavošanā.

Par mūža ieguldījumu medicīnā Ministru kabineta balvu pasniegs valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Bērnu klīniskās universitātes slimnīca” Bērnu ķirurģijas klīnikas ārstei Marijai Liepiņai.

1995.gada 8.augustā Ministru kabinets pieņēma nolikumu par MK balvu, ar kuru tika nodibināta MK balva par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās. MK balva ir naudas summa 5000 latu apmērā, Goda diploms un krūšu nozīme, to piešķir par darbiem, kas pabeigti iepriekšējā gadā, vai par nopelniem ilgākā laikposmā.

Ministri, Latvijas Pašvaldību savienība un sabiedriskās organizācijas var iesniegt Ministru kabineta Apbalvošanas padomei ierosinājumus un materiālus par MK balvas piešķiršanu.

No 1995.gada Ministru kabineta balva pasniegta divpadsmit reizes, tā piešķirta 49 laureātiem individuāli, kā arī kolektīvā balva – Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim, valsts akadēmiskajam korim “Latvija”, korim “Kamēr” un Civillikuma komentāru izstrādes darba grupai.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!