• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kambodžas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2007., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165992

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kubas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Vēl šajā numurā

08.11.2007., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kambodžas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja

6.novembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Kambodžas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kiju Taviku, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

G.Daudze sveica Kambodžas vēstnieku Saeimā un apliecināja, ka attiecības starp abām valstīm ir labas un nepieciešams tās sekmīgi attīstīt. K.Tavika pauda vēlmi pilnveidot attiecības starp Latviju un Kambodžu un atzinīgi novērtēja mūsu valsts straujo ekonomisko izaugsmi. Puses bija vienisprātis, ka jāattīsta sadarbība tranzīta, tirdzniecības un tūrisma jomā. Kā veiksmīgas sadarbības priekšnoteikumus, G.Daudze uzsvēra Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli, pievienošanos Šengenas zonai, kā arī uzņēmējdarbībai labvēlīgo nodokļu politiku. Kambodžas vēstnieks informēja, ka šobrīd viņa valstī strauji attīstās tūrisma nozare un ir vienkāršots vīzu saņemšanas mehānisms.

K.Tavika, raksturojot situāciju savā valstī, pastāstīja par parlamenta darbu un sastāvu, savukārt G.Daudze iepazīstināja ar politisko spēku sadalījumu 9.Saeimā.

Saeimas preses dienests

 

Pie Ārlietu ministrijas valsts sekretāra

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke 6.novembrī tikās ar Kambodžas Karalistes vēstnieku Kiju Taviku, kurš bija ieradies Rīgā akreditācijas vizītē. Kambodžas vēstnieks rezidē Maskavā.

Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un Kambodžas divpusējo attiecību tālākās attīstības iespējas, kā arī iespējamā sadarbība ASEM (Asia Europe Meeting) un ES-ASEAN (Association of South East Asian Nations) dialoga ietvaros. Vienlaikus tika apspriesta sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros un divpusējās līgumtiesiskās bāzes attīstība.

Kā viena no perspektīvām Latvijas sadarbības jomām ar Kambodžu ir tūrisms. Latvijas puse interesējās par iespējamiem atvieglojumiem vīzu režīmam ieceļošanai Kambodžā. Tā kā Kambodžu ik gadu apmeklē vairāki miljoni tūristu un šī nozare ir viena no svarīgākajām valstī, Kambodža ir izstrādājusi elektronisko vīzu sistēmu (e-visa), kura ļauj pieteikties ieceļošanas vīzai ar interneta starpniecību.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!