• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Itālijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2007., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165994

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kambodžas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Vēl šajā numurā

08.11.2007., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Itālijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja

6.novembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Frančesko Pučo, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

G.Daudze un F.Pučo bija vienisprātis, ka attiecības starp abām valstīm ir labas un daudzpusīgas un sekmīgi attīstās. Pilnveidojot valstu divpusējo sadarbību, puses uzsvēra parlamentāro sakaru nozīmi. Vēstnieks akcentēja Itālijas un Latvijas dalību starptautiskajās organizācijās, kas sekmē stabilas un integrētas Eiropas veidošanos.

Saeimas priekšsēdētājs ielūdza Itālijas parlamenta deputātus apmeklēt vizītē Latviju. Vēstnieks informēja, ka Itālijas parlamenta delegācijas vizīte tiek plānota nākamā gada pavasarī.

Tikšanās laikā tika pārrunāta sadarbība transporta, tirdzniecības, kultūras un tūrisma jomā. G.Daudze atzina, ka Latvijas pievienošanās Šengenas līguma valstīm sekmēs tūrisma attīstību, kā arī minēja mūsu valsts labvēlīgo nodokļu politiku uzņēmējdarbības sākšanai. Savukārt Itālijas vēstnieks apliecināja savas valsts uzņēmēju interesi par Latviju.

Saeimas preses dienests

 

Pie ārlietu ministra pienākumu izpildītājas

Otrdien, 6.novembrī, iepazīšanās vizītē pie ārlietu ministra p.i. Helēnas Demakovas bija ieradies jaunais Itālijas vēstnieks Latvijā Frančesko Pučo. Tikšanās laikā tika pārrunāta Latvijas un Itālijas sadarbības aktivizēšana ekonomikas un kultūras jomā. Abas puses apsprieda oktobrī neformālajā Eiropadomē panākto vienošanos par reformu līgumu, kā arī Latvijas pievienošanos Šengenas zonai decembrī.

Itālijas vēstnieks uzsvēra, ka kultūrai ir liela nozīme Itālijas un Latvijas sadarbībā, kas palīdzētu vēl labāk iepazīt un stiprināt draudzīgās attiecības.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!