• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kubas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2007., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 6.novembra sēdē

Vēl šajā numurā

08.11.2007., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kubas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja

6.novembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Kubas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Serhio Gonsalesu Gonsalesu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājs un vēstnieks pārrunāja Latvijas un Kubas divpusējās attiecības, akcentējot ekonomisko, tūrisma un kultūras jomu. Runājot par abu valstu parlamentu dialogu, Saeimas priekšsēdētājs pateicās Kubai par maijā organizēto Saeimas deputātu vizīti Kubā.

Tika pārrunāta arī aktuālā situācija Kubā, tāpat vēstnieks pastāstīja par vēstniecības aktivitātēm un turpmākajām iecerēm. G.Daudze informēja par priekšrocībām, ko Latvijas ģeogrāfiskais izvietojums un uzņēmējdarbības vide var sniegt Kubas uzņēmumiem, lai veicinātu abu valstu ekonomisko sadarbību.

Saeimas preses dienests

 

Pie Ārlietu ministrijas valsts sekretāra

6.novembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke tikās ar Kubas Republikas vēstnieku Serhio Gonsalesu Gonsalesu, kurš uzturas akreditācijas vizītē Latvijā no 5. līdz 8.novembrim. Kubas vēstnieka rezidences vieta ir Helsinki, Somija.

Valsts sekretārs N.Penke sveica Kubas vēstnieku akreditācijas vizītē Latvijā un novēlēja veiksmi turpmākajā darbā, veicinot Latvijas un Kubas divpusējās attiecības.

N.Penke norādīja, ka Latvija un Kuba sadarbojas arī ES un ANO ietvaros. Sarunas laikā tika apspriests cilvēktiesību jautājums, kas ir pastāvīga ES prioritāte attiecībās ar Kubu.

Kubas vēstnieks savukārt informēja par ekonomisko situāciju Kubā, norādot, ka atsevišķi sektori pēdējā laikā uzrāda pozitīvu izaugsmi, kā piemēru minot niķeļa industriju, kurā ieplūst ārvalstu investīcijas (Kanāda un Kuba veido kopuzņēmumus izrakteņu ieguves nozarē kopumā) un medicīnas nozari (farmācijas produkti, kurus Kuba eksportē).

Abas puses pārrunāja arī tūrisma sektora nozīmi Kubai un Spānijas investīciju lomu tūrisma nozares attīstīšanā Kubā. Vēstnieks informēja, ka ik gadu Kubā ierodas ap diviem miljoniem tūristu no dažādām pasaules valstīm.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!