• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par patriota stāju - no kopēja Polijas un Latvijas skatupunkta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.1999., Nr. 345/346 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16492

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pirmajiem starpministriju sarunu protokoliem

Vēl šajā numurā

20.10.1999., Nr. 345/346

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par patriota stāju — no kopēja Polijas un Latvijas skatupunkta

Skanot Polijas Republikas un Latvijas himnām, Ādažu mācību centrā tika atklāts Latvijas poļu jaunatnes asociācijas, studentu un skolu jaunatnes un Nacionālo bruņoto spēku karavīru kultūras un sporta festivāls. Polijas Republikas vēstnieks Latvijā Jaroslavs Bratkēvičs savā uzrunā sacīja:

— Festivāls savā ziņā ir spēle, bet katrā spēlē ir sava nopietnības deva. Es vēlētos, lai jūs apzinātos sevi kā jaunie Latvijas pilsoņi, kas saistīti ar šo zemi, ar tās bruņotajiem spēkiem. Labi pasen kā neesmu bijis dienestā, bet, būdams īsts karavīrs, atkal jūtos kā kara zirgs, kas, dzirdot militāra marša skaņas, traucas uz priekšu. Poļi izsenis slaveni kā labi kavalēristi, tāpēc domāju, ka šī metafora šoreiz ir vietā. Nopietni runājot, piebildīšu, ka Polija ir NATO locekle, un mēs vienmēr atbalstīsim Latvijas centienus iekļūt šajā savienībā.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ZS pulkvedis Raimonds Graube savā uzrunā atzīmēja, ka ap 60 poļu tautības militārpersonu saņēmušas augstāko Latvijas militāro apbalvojumu — Lāčplēša ordeni — par piedalīšanos Brīvības cīņās.

— Arī pašlaik NBS dienē poļu tautas pārstāvji, un tādi nāks arī no festivāla dalībnieku vidus. Daudz tiek runāts par integrāciju, un mēs, armijas vadība, atbalstījām Polijas vēstnieka iniciatīvu rīkot šādu pasākumu, jo tas noteikti veicinās dažādu tautību pārstāvju integrāciju mūsu sabiedrībā.

Festivāla ietvaros dažādos konkursos, sporta un militārajās spēlēs piedalījās skolēni, studenti no Latvijas Universitātes, Latvijas Kultūras akadēmijas, Itas Kozakevičas Rīgas poļu skolas, Daugavpils poļu skolas, Policijas akadēmijas, Latvijas poļu savienības un Jauno poļu savienības, kā arī NBS karavīri. Nacionālās aizsardzības akadēmijas 4.kursa kadeti vadīja konkursu par Latvijas un Polijas vēsturi, par NATO, uzstājās ar dziesmām un dejām.

Īpaši uz šo notikumu no Tallinas bija ieradies Polijas militārais atašejs Latvijā un Igaunijā pulkvedis Zbigņevs Klisovskis:

— Polijas armijā pašlaik ir karsts darba laiks, jo daudz darāmā, lai to sakārtotu pilnīgi atbilstoši NATO standartiem. Brauc dažāda ranga inspektori, bet militāri patriotiskās audzināšanas līmenim mūsu armijā vienmēr bijuši tradicionāli augsti poļu standarti. Jaunatne labprāt iet dienēt, tūkstošiem studentu dodas pildīt savu pienākumu pēc studijām. Ceru, ka šis festivāls sekmēs arī mūsu tautu un jaunatnes sadarbību un audzināšanu militāri patriotiskā garā.

Andris Kļaviņš — "Latvijas Vēstnesim"

Autora foto

1.JPG (26526 BYTES)2.JPG (20596 BYTES) Festivāla dalībniekus uzrunā Polijas vēstnieks Jaroslavs Bratkēvičs

Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube sarunā ar Polijas militāro atašeju Latvijā un Igaunijā Zbigņevu Klisovski

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!