• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par papildu finansējumu latviešu valodas apguvei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.1999., Nr. 345/346 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patriota stāju - no kopēja Polijas un Latvijas skatupunkta

Vēl šajā numurā

20.10.1999., Nr. 345/346

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par papildu finansējumu latviešu valodas apguvei

Šodien, 20.oktobrī, Izglītības un zinātnes ministrijā tiek oficiāli apstiprināts un parakstīts dokuments par sešu ārvalstu donoru piešķirto papildu finansējumu latviešu valodas apguves valsts programmai (LVAVP).

Līgumu par LVAVP papildu finansējumu parakstīs izglītības un zinātnes ministre Silva Golde, īpašo uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskām finansu institūcijām Roberts Zīle un ANO Attīstības programmas (UNDP) pastāvīgais pārstāvis Latvijā Jans Sands Sorensens. Parakstīšanas ceremonijā piedalīsies arī LVAVP vadības vienības direktore Aija Priedīte un donorvalstu vēstnieki. Visas parakstošās puses teiks īsas uzrunas un atbildēs uz žurnālistu jautājumiem.

Papildu finansējums ir 708 935 ASV dolāri, un to piešķīrušas sešas valstis: Amerikas Savienotās Valstis, Dānija, Lielbritānija, Norvēģija, Somija un Zviedrija. Šie papildu līdzekļi paredzēti latviešu valodas kursu organizēšanai pieaugušo mērķa grupām — cittautību skolu mācību priekšmetu skolotājiem un sabiedriskā sektora profesiju pārstāvjiem. Papildu finansējums tika meklēts tādēļ, ka pēdējā gada laikā pieprasījums pēc šādiem kursiem ir strauji palielinājies. Piesaistītie līdzekļi dos iespēju rīkot vairāk nekā 800 kursus. Kursu pieteikumu atlase notiks pēc LVAVP Koordinācijas padomes noteiktiem kritērijiem.

1995.gadā Ministru kabinets apstiprināja Latviešu valodas apguves valsts programmu (LVAVP) uz desmit gadiem ar mērķi uzlabot izglītības sistēmas kapacitāti un organizēt latviešu valodas kā otrās valodas mācīšanu cittautību skolu skolēniem un pieaugušo grupām.

Projekta ietvaros notiek cittautību skolu latviešu valodas un priekšmetu skolotāju mācības metodoloģijā, tiek veidoti latviešu valodas kā otrās valodas mācību materiāli cittautību skolu skolēniem un pieaugušo grupām, tiek organizēti latviešu valodas kursi pieaugušo grupām, kā arī veiktas citas sabiedrības integrāciju veicinošas aktivitātes.

Projekta kopējais budžets pašlaik ir 6,5 miljoni ASV dolāru. Projektu atbalsta ASV, Eiropas Savienība, Dānija, Kanāda, Lielbritānija, Nīderlande, Norvēģija, Somija, Zviedrija un UNDP.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!