• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO spēku Eiropā komandiera oficiālo vizīti Latvijā 16.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2007., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164816

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Taizemes Karalistes un Dienvidāfrikas Republikas vēstniekus

Vēl šajā numurā

17.10.2007., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO spēku Eiropā komandiera oficiālo vizīti Latvijā 16.oktobrī

 

01.JPG (14841 bytes)
Vakar, 16.oktobrī, Latvijā oficiālā vizītē uzturējās NATO spēku Eiropā komandieris ģenerālis Džons Kredoks, lai iepazītos ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba darbu, tiktos ar Valsts prezidentu, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāju, Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku vadību.
Attēlā: Rīgas pilī NATO spēku Eiropā komandieris ģenerālis Džons Kredoks (centrā), tiekoties ar Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru (attēlā pa kreisi) un Nacionālo bruņoto spēku komandieri brigādes ģenerāli Juri Maklakovu
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Tiekoties ar Valsts prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers 16.oktobrī tikās ar ASV ģenerāli un sabiedroto spēku augstāko pavēlnieku Eiropā Džonu Kredoku.

Tiekoties ar ASV ģenerāli Dž.Kredoku, tika pārrunāta sabiedroto militārās misijas Afganistānā gaita, kā arī sabiedroto plāni attiecībā uz Latvijas Nacionālo bruņoto spēku līdzdalību drošības uzturēšanā reģionā. Valsts prezidents apliecināja, ka Latvija arī turpmāk aktīvi līdzdarbosies drošības situācijas uzlabošanā Afganistānā un sniegs atbalstu valsts attīstībai.

Sarunas gaitā apspriesta Kosovas jautājuma attīstība, Baltijas gaisa telpas patrulēšana, kā arī pievērsta Rīgas samita lēmumu izpildes gaitai, tajā skaitā arī attiecībā uz NATO ātrās reaģēšanas spēkiem.

 

Tiekoties ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru

16.oktobrī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs tikās ar NATO spēku Eiropā komandieri ģenerāli Džonu Kredoku.

Ģenerālis Dž.Kredoks pateicās par Latvijas ieguldījumu NATO vadītajās starptautiskajās operācijās Afganistānā un Kosovā. E.Rinkēvičs apliecināja, ka Latvija turpinās sniegt atbalstu Afganistānai un ir apņēmusies nākamajā gadā palielināt sava kontingenta skaitu. E.Rinkēvičs tāpat apstiprināja, ka Latvija turpinās piedalīties starptautiskajā operācijā Kosovā.

Sarunas gaitā pārrunāts arī Baltijas gaisa telpas kontroles jautājums. Valsts sekretārs norādīja, ka NATO īstenotā Baltijas valstu gaisa telpas kontrole ir reāls alianses klātbūtnes apliecinājums Baltijas valstīs un ka tai ir liela politiska un praktiska nozīme.

Valsts prezidenta preses dienests, Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

23.JPG (14637 bytes)
NATO spēku Eiropā komandieris ģenerālis Džons Kredoks
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!