• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanos Dikļos 2. un 3.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2007., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164196

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju drošības dienestos un organizētās noziedzības apkarošanā

Vēl šajā numurā

04.10.2007., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanos Dikļos 2. un 3.oktobrī

 

Otrdien un trešdien, 2. un 3.oktobrī, Dikļos tikās triju Baltijas valstu premjerministri – Igaunijas Republikas premjerministrs Andruss Ansips, Latvijas Republikas Ministru prezidents Aigars Kalvītis un Lietuvas Republikas premjerministrs Ģedimins Kirkils (attēlā, no kreisās, preses konferencē 3.oktobrī).

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

 

Tikšanās laikā galvenā uzmanība bija veltīta enerģētikas jautājumu risināšanai reģionā sakarā ar Ignalinas atomelektrostacijas slēgšanu 2009.gadā. “Visas trīs valstis enerģijas ražošanā ir vienotas, jo alternatīvu nav, var tikai pieaugt atkarība no Krievijas dabasgāzes cenām, bet jaunā Ignalinas stacija atrisinātu problēmas daudzu gadu desmitu garumā,” uzsvēra Aigars Kalvītis.

Otra svarīgākā sanāksmes tēma bija Baltijas valstu pievienošanās Šengenas līgumam. Tas būtiski atvieglotu Baltijas valstu iedzīvotāju ceļošanu pa ES. “Mēs būtu priecīgi, ja pievienošanās notiktu pēc iespējas ātrāk un pilnā apjomā,” uzsvēra Latvijas valdības vadītājs. (Vakar vakarā Eiropas Savienības prezidējošā valsts Portugāle paziņojusi, ka Latvija un citas astoņas jaunās ES dalībvalstis Šengenas zonai pievienosies šā gada 21.decembrī, un no šīs dienas šo valstu pilsoņi uz 15 esošajām Šengenas dalībvalstīm varēs ceļot bez robežpārbaudēm.)

Tāpat tika apspriesta ekonomiskā attīstība Baltijā un iespējamā pievienošanās ASV bezvīzu režīmam. Ar šo sanāksmi Dikļos noslēdzās Latvijas prezidentūra Baltijas Ministru prezidentu padomē, ko tālāk pārņem Igaunija.

 

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!