• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju drošības dienestos un organizētās noziedzības apkarošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2007., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apspriežot situāciju drošības dienestos

Vēl šajā numurā

04.10.2007., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju drošības dienestos un organizētās noziedzības apkarošanā

 

Vakar, 3.oktobra vakarā, pēc Nacionālās drošības padomes sēdes ģenerālprokurors Jānis Maizītis, Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Aigars Kalvītis un iekšlietu ministrs Ivars Godmanis, informējot sabiedrību par organizētās noziedzības apkarošanas situāciju valstī

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

 

Pēc Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdes, kas vakar notika Rīgas pilī un ilga vairākas stundas, Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Aigars Kalvītis un iekšlietu ministrs Ivars Godmanis preses brīfingā žurnālistiem darīja zināmu, ka valstī organizētās noziedzības apkarošanā nav kritiskas situācijas. To NDP locekļi ir secinājuši pēc valsts drošības iestāžu pārstāvju, ģenerālprokurora Jāņa Maizīša, kā arī iekšlietu ministra I.Godmaņa sniegtās informācijas padomei.

“Ir kāda cita problēma. Mūsu valsts operatīvās darbības iestādēm, kas atbild par drošību un sabiedrisko kārtību, savstarpējā sadarbība un koordinācija ir ļoti kritiska. Turklāt, salīdzinot mūsu valsts minēto struktūru skaitu ar Baltijas kaimiņvalstīm, jāsecina, ka Latvijā pastāv pārlieku liela sadrumstalotība. Diemžēl ir fakts, ka šīs operatīvās darbības iestādes savā starpā konkurē, kā arī daži to darbinieki mēdz iesaistīties riskantās darbībās nevis valsts, bet privātpersonu interesēs,” norādīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Lai situāciju uzlabotu, ir nolemts izstrādāt rīcības plānu, to iepriekš izvērtējot gan Iekšlietu ministrijā, gan Ģenerālprokuratūrā. Valdis Zatlers atzina, ka plāna ietvaros nolemts veikt funkcionālo auditu visās operatīvās darbības iestādēs, lai izvērtētu, kur to darbības jomas pārklājas vai dublējas, un novērstu šādus neloģismus.

Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis, precizējot aizvadītās nedēļas nogalē presē izskanējušos Ministru prezidenta A.Kalvīša izteikumus par valstī darbojošos noziedzīgo grupējumu esamību, kuros iesaistīti arī valsts drošības un operatīvās darbības dienestu darbinieki, atzina: “Operatīvās izmeklēšanas darbības Kriminālprocesa ietvaros ir konstatēts viens noziedzīgs grupējums, kura sastāvā ietilpst Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta bijušie un esošie darbinieki, bijušie padomju armijas desantnieki un bijušie speciālo vienību darbinieki – atsevišķi cilvēki. Šobrīd (…) aizdomās turamo personu skaits ir septiņi, trīs personas pārbaudāmas. Turklāt šo personu vainas pakāpe vēl ir jāpierāda.”

Zaida Kalniņa, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!