• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EPPA prezidenta izteikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2007., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163655

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 20.septembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

25.09.2007., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EPPA prezidenta izteikumiem

 

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš pauž neizpratni par Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) prezidenta Renē van der Lindena izteikumiem saistībā ar naturalizāciju.

“Ir vairāk nekā dīvaini, kad situācijā, kad Latvijai ir beigusies gan monitoringa procedūra, gan pēcmonitoringa dialogs, Latvijā ierodas EPPA prezidents, lai kārtējo reizi izteiktu priekšlikumus veikt reformas pilsonības jautājumos. Acīmredzot R.van der Lindenam neko nenozīmē, ka Latvija ir veikusi visas Eiropas Padomes (EP) noteiktās procedūras un normatīvais regulējums Latvijā saistībā ar nacionālajām minoritātēm un nepilsoņiem pilnībā atbilst visām EP prasībām,” norāda ministrs.

Tieslietu ministrs noraida arī jebkādus pieņēmumus, ka nākotnē nepilsoņiem varētu ļaut vēlēt pašvaldību vēlēšanās. “Jebkurā demokrātiskā valstī balsstiesības ir pilsoņu privilēģija. Šobrīd ir skaidri noteikumi un prasības, kas personai ir jāizpilda, lai kļūtu par Latvijas pilsoni un iegūtu balsstiesības. Es neuzskatu, ka šie standarti ir pārāk augsti. Tomēr, ja persona nav gatava tos izpildīt, tas norāda, ka šī persona nav gatava kļūt par Latvijas pilsoni, cienīt un godāt Latvijas valsti, tās tautu un tradīcijas,” uzskata G.Bērziņš.

“Pilsonība ir Latvijas iekšējais jautājums, un EPPA prezidenta izteikumi norāda uz to, ka R.van der Lindena kungs nepārzina Latvijas iekšpolitisko situāciju un vēsturi,” uzskata tieslietu ministrs.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!