• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2007., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161418

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 2.augusta sanāksmē

Vēl šajā numurā

07.08.2007., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Jurista Vārds”:

 

• Valentija Liholaja. “Kukuļošanas kvalifikācija un sods: daži problēmjautājumi”JV32VAKS.JPG (21770 bytes) 

Ar jēdzienu “kukuļošana”, kā zināms, tiek aptverta noziedzīgu nodarījumu grupa, kurā ietilpst Krimināllikuma (KL) 320.–323.pantā paredzētie noziedzīgie nodarījumi – kukuļņemšana, kukuļdošana, starpniecība kukuļošanā un kukuļa piesavināšanās. Šie noziegumi ir cieši saistīti, un tiem piemīt vairākas kopīgas pazīmes, kas nosaka nepieciešamību nodalīt tos savā starpā, piemēram, starpniecību kukuļošanā no līdzdalības kukuļošanā. Kā liecina pēdējo gadu tiesu prakse, ir vērojamas grūtības KL 321.pantā paredzētās kukuļa piesavināšanās norobežošanā no KL 177.pantā ietvertās krāpšanas, kas daudzos gadījumos novedis pie kļūdainas nodarījuma kvalifikācijas.
 

• Linda Svilāne, Lauma Bite. “Vardarbība pret sievieti ģimenē” 

Neskatoties uz termina neitralitāti, vardarbība ģimenē gandrīz vienmēr ir dzimtes specifisks noziedzīgs nodarījums, ko izdara vīrieši pret sievietēm. Lai arī pastāv sieviešu vardarbība pret saviem partneriem, pētījumi rāda, ka tā nav tik izplatīta un reti beidzas ar nopietniem miesas bojājumiem.
 

• Davids Lipkins. “Tiesneša lēmums par administratīvā soda uzlikšanu” 

Tiesnesis, pieņemot lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā, darbojas kā tiesa, proti, spriež tiesu, nevis veic uzdevumu, kas raksturīgs valsts pārvaldei. Līdz ar to tiesneša lēmumam par administratīvā soda uzlikšanu trūkst viena no administratīvā akta obligātajiem elementiem – administratīvo aktu izdod iestāde.

 

“Jurista Vārda” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!