• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2007., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156888

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas dienā, Romas līgumu 50.gadadienā un Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā trešajā gadadienā

Vēl šajā numurā

09.05.2007., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV19VAKS.JPG (50274 bytes)• Scenārijs skaidrs: Latvijā strādās ārzemnieki. Gan tāpēc, ka pašmāju zemē darbaroku trūkst arvien vairāk, gan arī tāpēc, ka latvieši aizbrauc strādāt citur. Kāpēc tas tā un ko par to saka pašmāju un ārvalstu eksperti, lasiet “Komersanta Vēstneša” diskusijas apskatā.

• Lai pareizi nodarbinātu ārvalstnieku, noderēs Nodarbinātības valsts aģentūras Starptautisko attiecību departamenta projektu vadītājas Ilzes Haberlingas sniegtie padomi.

• Joprojām turpinās Valsts ieņēmumu dienesta galvenās nodokļu pārvaldes Metodikas piemērošanas nodaļas priekšnieces Baibas Lindes skaidrojums, ko nozīmē būt pašnodarbinātai personai jeb saimnieciskās darbības veicējam. Šoreiz par saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu žurnāla iekārtošanu, kontu atvēršanu bankā, ienākuma nodokļa avansa maksājumiem un sociālajām iemaksām. Skaidroti arī nosacījumi, kas jāievēro, ja tiek algoti darbinieki.

• Lai arī pašreizējās inflācijas apstākļos visi tiek aicināti būt apdomīgi kredītu ņemšanā, izrādās, pastāv arī aizdevums, kas ekonomiku nevis karsē, bet dzesē – industriālais līzings. Tas ir aizdevums, kas palīdz ražot vairāk un ātrāk. Vairāk par “UniCredit Leasing” piedāvājumu var lasīt rakstā “Parādi, kas atvēsinās ekonomiku”.

• Integrētā loģistika būtībā ir uzņēmējdarbības vadīšanas veids, apgalvo Mg.oec. Inta Slavinska, Latvijas Lauksaimniecības universitātes lektore rakstā “Loģistikas attīstība un tās pielietošanas iespējas”. Šajā “Komersanta Vēstneša” numurā raksta sākums, kas vairāk skaidro teorētiskas lietas. Raksta turpinājumu ar konkrētiem ieteikumiem Latvijas uzņēmējiem varēs lasīt žurnāla 16.maija numurā.

• Kā allaž “Komersanta Vēstnesī” konkrēta biznesa pieredze – šoreiz par arhitektu ģimenes uzņēmumu Balvos, kur galvenokārt top projekti Pierīgas mājām un vērienīgām biznesa celtnēm citās pilsētās. Un to visu Viktors un Maija Baškirovi paveic, plecu pie pleca strādājot savā mājā un savā ģimenē.

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!