• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES un Krievijas konsultācijām cilvēktiesību jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2007., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

09.05.2007., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES un Krievijas konsultācijām cilvēktiesību jautājumos

3.maijā Berlīnē notika ES un Krievijas piektās konsultācijas par cilvēktiesību un pamatbrīvību jautājumiem.

Konsultāciju laikā ES pauda bažas par cilvēktiesību situāciju Krievijā, īpaši Čečenijā, masu mediju brīvību, tostarp arī tuvojošos parlamenta un prezidenta vēlēšanu kontekstā, nevalstisko organizāciju stāvokli pēc jaunā nevalstisko organizāciju darbību reglamentējošā likuma spēkā stāšanās, ekstrēmisma darbības apkarojošā likuma īstenošanu, tiesu varu un citiem jautājumiem, kā arī notika tematiska diskusija par cīņu ar spīdzināšanu un cita veida ļaunprātīgu apiešanos.

Konsultācijās tika diskutēts arī par Krievijas starptautisko saistību izpildi un sadarbību ar ANO cilvēktiesību mehānismiem, kā arī par sadarbību ar Eiropas Padomi un tās lēmumu un rekomendāciju izpildi, tostarp arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu izpildi. Konsultāciju laikā ES sniedza ieskatu par cilvēktiesību attīstību dažādās ES dalībvalstīs.

No ES puses, pārstāvot ES Vācijas prezidentūru, sarunas vadīja Ginters Noke, Vācijas Federālās valdības pilnvarotais cilvēktiesību jautājumos, savukārt Krievijas delegāciju konsultācijās vadīja Oļegs Malginovs, Krievijas Ārlietu ministrijas Humanitārās sadarbības un cilvēktiesību departamenta direktors.

Ārlietu ministrijas Preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!