• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Beļģu karaļa Alberta II un karalienes Paolas valstsvizīti Latvijā 2007.gada 23.-25.aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2007., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātu tikšanos ar Latvijas goda ģenerālkonsulu Libānā

Vēl šajā numurā

25.04.2007., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Beļģu karaļa Alberta II un karalienes Paolas valstsvizīti Latvijā 2007.gada 23.–25.aprīlī

 

Par Latvijas un Beļģijas ārlietu ministru tikšanos

04.JPG (18823 bytes)
Vakar bija Beļģu karaļa Alberta II un karalienes Paolas otrā valstsvizītes diena Latvijā. Viņa majestāte karalis Alberts, Rīgas jūgendstila arhitektūras apburts, – Rīgas Alberta ielā (attēlā ar fotokameru). Kopā ar karali (attēlā no kreisās): Beļģijas ārlietu ministrs Karels de Guhts, gids Juris Berže un Beļģu karaliene Paola
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 24.aprīlī tikās ar Beļģijas Karalistes ārlietu ministru Karelu de Guhtu, kurš izrādīja interesi par Latvijas ostām, to kapacitāti un attīstības iespējām. Artis Pabriks kolēģi informēja, ka Latvijas lielākās ostas – Venstspils ostas – potenciāls pilnībā netiek izmantots un tā ir gatava jauniem sadarbības projektiem, savukārt Liepājas ostā plānoti gultnes padziļināšanas darbi, lai tajā varētu piestāt kuģi ar lielāku iegrimi.

Šobrīd lielākais Beļģijas investors ir “Nord Natie N.v.”, kas devis ieguldījumu konteineru termināla izbūvē Ventspils ostā un kas darbojas kravu iekraušanas, izkraušanas, glābšanas un noliktavu saimniecības jomās. A.Pabriks pateicās Beļģijai par palīdzību Latvijai, kandidējot uz dažādām pozīcijām šo organizāciju institūcijās, it īpaši par atbalstu Latvijas pilntiesīgai dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Amatpersonas bija vienisprātis, ka iespējami ātrāk jārod risinājums sarunām par ES Konstitucionālā līguma tālāko nākotni. Artis Pabriks uzsvēra, ka pašreizējā Konstitucionālā līguma redakcija ir labākais iespējamais kompromiss. Svarīgi ir saglabāt panākto līdzsvaru ES institucionālajos jautājumos, it īpaši skaidru ES un dalībvalstu kompetenču sadalījumu, ņemot vērā subsidaritātes principu. Latvijas interesēs ir arī saglabāt Konstitucionālā līguma noteikumus par ES ārpolitiskās lomas stiprināšanu, lai ES nostiprinātu savu ietekmi starptautiskajā politikā un ekonomikā.

Tāpat ministri pārrunāja situāciju Kosovā un Balkānos, ES attiecības ar Krieviju un citas aktualitātes. Ārlietu ministru tikšanās notika Beļģu karaļa Alberta II valstsvizītes Latvijā ietvaros. 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Par Saeimas priekšsēdētāja un Beļģu karaļa tikšanos

23.aprīlī Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Beļģu karali Albertu II. Sarunā piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Saeimas priekšsēdētājs un Beļģu karalis atzinīgi novērtēja Latvijas un Beļģijas divpusējās attiecības un uzsvēra nepieciešamību tās padziļināt arī nākotnē. Puses bija vienisprātis, ka paplašināms politiskais dialogs, sadarbība ekonomikā un starptautiskajās organizācijās. Saeimas priekšsēdētājs norādīja uz Baltijas asamblejas lomu Beniluksa, Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības veicināšanā. Puses pauda kopīgu viedokli, ka Latvijai un Beļģijai kā mazām valstīm jāturpina aktīvs dialogs gan ES ietvaros, gan reģionālajos sadarbības formātos.

Tikšanās laikā pārrunātas arī aktualitātes Latvijā – gaidāmās Valsts prezidenta vēlēšanas, Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikācijas gaita, inflācijas novēršanas pasākumi, situācija minoritāšu jomā un Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību perspektīva. Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs un Beļģu karalis pauda pārliecību par abu valstu divpusējās sadarbības padziļināšanos nākotnē.

Saeimas preses dienests

 

03.JPG (21614 bytes)
Vakar, 24.aprīlī, Okupācijas muzejā (no labās): Okupācijas muzeja direktores vietnieks Valters Nollendorfs un Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, iepazīstinot Beļģu karali Albertu II ar Latvijas sāpīgo vēsturi
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

02.JPG (21626 bytes)
Vakar, 24.aprīlī, Latvijas–Beļģijas ekonomikas forumā (1.rindā, no kreisās): Beļģijas ārlietu ministrs Karels de Guhts, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Beļģu karalis Alberts II, Beļģijas vēstnieks Latvijā Kristians Verdonks un Latvijas vēstnieks Beļģijā Raimonds Jansons
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

01.JPG (19464 bytes)
Vakar, 24.aprīlī: Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks, tiekoties ar Beļģijas ārlietu ministru Karelu de Guhtu
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!