• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Francijas sadarbības stiprināšanu zinātnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2007., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154886

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Francijas delegācijas viesošanos Saeimā

Vēl šajā numurā

23.03.2007., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Francijas sadarbības stiprināšanu zinātnē

 

22.martā biznesa konferences “Tilts Latvijas–Francijas sadarbībai” ietvaros tika parakstīta deklarācija par sadarbības stiprināšanu magnētiskās hidrodinamikas jomā. Uzrunājot konferences dalībniekus, gan Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, gan ekonomikas ministrs Jurijs Strods uzsvēra sadarbības potenciālu tieši zinātnē un pētniecībā.

Deklarācijas parakstīšana par “Ampēra iniciatīvas” īstenošanu ir nepieciešama, lai projekta tālākai attīstībai piesaistītu finanšu resursus, kā arī mobilizētu aktīvākai sadarbībai zinātniskās aprindas un valsts institūcijas. Francijas un Latvijas zinātnieku turpmākā sadarbība šajā jomā ļaus būtiski palielināt abu valstu konkurētspēju augsto tehnoloģiju jomā. “Ampēra institūts” kļūs par unikālu eksperimentālu platformu šķidru metālu pētījumiem un tehnoloģiju izstrādāšanai un sekmēs Latvijas iekļaušanos Eiropas zinātniskajā telpā.

Deklarāciju parakstīja ekonomikas ministrs Jurijs Strods, izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža un Francijas Nacionālās izglītības, augstākās izglītības un zinātnes ministrijas vārdā vēstnieks Latvijā Andrē Žans Liburels.

Biznesa konferences ietvaros Jurijs Strods tikās ar Francijas rūpniecības ministru Fransuā Losu. Francijas rūpniecības ministrs izrādīja lielu interesi par Latvijas ekonomiskās attīstības perspektīvām, īpaši enerģētikas jomā, un aicināja Latvijas ekonomikas ministru apmeklēt Franciju.

Biznesa konference ir ekonomikas programmas nozīmīgākais pasākums. Konferences dalībniekiem tika prezentētas Latvijas ekonomikas perspektīvas un piedāvātās iespējas uzņēmējdarbībai, kā arī notika diskusijas par aktuāliem Latvijas un Francijas divpusējās sadarbības jautājumiem. Festivāla “Francijas pavasaris Latvijā 2007” ekonomiskās programmas mērķis ir veicināt sadarbību starp Latvijas un Francijas uzņēmējiem, pilnveidot jau agrāk izveidotos kontaktus un veidot jaunus.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!