• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007.gada 20.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2007., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154889

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Francijas sadarbības stiprināšanu zinātnē

Vēl šajā numurā

23.03.2007., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2007.gada 20.marta sēdē

 

ZM: Par cukurfabriku darbinieku atlaišanas pabalstiem

Valdība 20.martā akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus “Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 9.janvāra noteikumos Nr.51 “Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga Eiropas Savienības atbalstu cukura rūpniecības restrukturizācijai””.

Dokumentā noteikts, ka izmaksas, kuru apmērs pārsniedz Darba likumā noteikto atlaišanas pabalsta apmēru, ir kvalificējamas kā kompensāciju izmaksas. Tas noteikts, jo cukura rūpniecības restrukturizācijas gadījumā izmaksājamās summas darbiniekiem tiek piešķirtas, lai radītu tiem nodrošinājumu saistībā ar darba zaudēšanu cukura ražošanas nozares likvidēšanas sakarā. Tālab noteikumu grozījumos noteikti atbalsta apmēri, atbilstoši kuriem cukura ražotāju restrukturizācijas iesnieguma sociālajā plānā paredzētās izmaksas ir atzīstamas par kompensāciju izmaksām. Tās netiks apliktas ar iedzīvotāju ienākumu nodokli, kā arī no tām netiks aprēķinātas sociālās apdrošināšanas iemaksas.

Darbinieku atlaišanas pabalsta apmērs tiks aprēķināts, ņemot vērā nostrādāto gadu skaitu, mēneša pamatalgu, kā arī darbinieka gadu skaitu līdz pensijas vecumam.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!