• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas delegācijas viesošanos Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2007., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154888

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2007.gada 22.marta sēdē

Vēl šajā numurā

23.03.2007., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas delegācijas viesošanos Saeimā

 

22.martā Saeimas Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs Guntis Blumbergs un komisijas deputāti tikās ar Francijas Republikas Nacionālās asamblejas prezidentu Patriku Oljē un Nacionālās asamblejas Ekonomikas, apkārtējās vides un teritorijas lietu komisijas delegāciju.

Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs G.Blumbergs informēja viesus par komisijas darbu, tās atbildībā esošajiem likumdošanas jautājumiem un sadarbību ar ministrijām. Savukārt Francijas Nacionālās asamblejas prezidents P.Oljē pastāstīja par savas valsts radniecīgās komisijas kompetencē esošajiem jautājumiem.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs Vents Armands Krauklis akcentēja, ka Latvijas ģeogrāfiskā atrašanās vieta starp austrumiem un rietumiem ir izdevīga investīciju piesaistei tādās jomās kā loģistika un ostu izmantošana preču tranzītam. Savukārt komisijas deputāts, Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Vitālijs Aizbalts pastāstīja, ka viens no perspektīvākajiem sadarbības virzieniem ir Francijas uzņēmēju līdzdalība starptautiskās lidostas “Rīga” attīstībā.

Runājot par abu valstu ekonomisko sadarbību, puses atzina, ka svarīgi ir attīstīt decentralizētu sadarbību starp abu valstu reģioniem, kā veiksmīgu piemēru minot sadarbību starp Jelgavu un Rieijmalmezonu. Latvijai un Francijai ir līdzīgi mērķi arī enerģētikas nozares attīstībā, atzina puses.

Nacionālās asamblejas pārstāvji interesējās arī par alternatīvo enerģijas veidu izmantošanas iespējām, eiro ieviešanas procesu, augsto tehnoloģiju attīstību, kā arī par valsts un privātās partnerības attīstību mūsu valstī.

Tikšanās laikā uzmanība tika pievērsta arī Eiropas Savienības aktualitātēm, tostarp enerģētikas politikas un enerģētikas drošības nodrošināšanas jautājumiem.

Sarunas noslēgumā puses bija vienisprātis, ka starp Latviju un Franciju ir izveidojušās labas sadarbības tradīcijas un izteica cerību, ka tās turpinās padziļināties.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!