• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ANO ģenerālsekretāra īpašo pārstāvi Dārfūrā un saņemot Kirgīzijas Republikas vēstnieces un Maltas Neatkarīgā militārā un hospitālā bruņinieku ordeņa vēstnieka akreditācijas vēstules. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2007., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

14.03.2007., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ANO ģenerālsekretāra īpašo pārstāvi Dārfūrā un saņemot Kirgīzijas Republikas vēstnieces un Maltas Neatkarīgā militārā un hospitālā bruņinieku ordeņa vēstnieka akreditācijas vēstules

 

02.JPG (18938 bytes) 03.JPG (16699 bytes)
04.JPG (15382 bytes)

Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Kirgīzijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Lidija Imanalijeva; Valsts prezidente un Maltas Neatkarīgā militārā un hospitālā bruņinieku ordeņa ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Johanness Baptists Pēters Fišers-Holvēgs; Vaira Vīķe-Freiberga un Apvienoto Nāciju Organizācijas ģenerālsekretāra īpašais pārstāvis Dārfūrā Jans Eliasons
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

Saņemot Kirgizstānas vēstnieka akreditācijas vēstuli

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 13.martā Rīgas pilī pieņēma Kirgīzijas Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Latvijā Lidijas Imanalijevas (Lidiya Imanalieva) akreditācijas vēstuli un pārrunāja Latvijas un Kirgīzijas Republikas sadarbības iespējas.

Abas puses atzina, ka starp Latviju un Kirgīzijas Republiku ir izvērtušās labas un draudzīgas attiecības. Šis gads abām valstīm ir nozīmīgs, jo aprit 15 gadi kopš nodibinātas divpusējās diplomātiskās attiecības. Sarunā vēstniece pauda apņēmību veicināt lielāku Latvijas uzņēmēju ieinteresētību tirdzniecības sadarbībā starp abām valstīm. Abas puses ir ieinteresētas ne tikai ekonomiskajā, bet arī kultūras, izglītības un tūrisma nozares sadarbības attīstībā. Kirgizstānas vēstniece pauda pārliecību, ka Kirgizstānas kalnainais reljefs ir labi piemērots aktīvajam tūrismam un ekstrēmajiem sporta veidiem, turpretī Latvija Kirgizstānas tautai ir mīļa ar skaisto un zaļo dabas ainavu. Prezidente no Latvijas pieredzes atzīmēja: lai nodrošinātu plaukstošu tūrisma attīstību, ir jāizveido laba starpvalstu transporta sistēma, kas veicina tūrisma sektora attīstību.

Valsts prezidente izteica gandarījumu par vēstnieces gatavību aktīvam darbam, kā arī novēlēja sekmes turpmākajā darbā.

 

Saņemot Maltas Bruņinieku ordeņa vēstnieka akreditācijas vēstuli

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 13.martā Rīgas pilī pieņēma akreditācijas vēstules no Maltas Neatkarīgā militārā un hospitālā bruņinieku ordeņa ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Johannesa Baptista Pētera Fišera-Holvēga (Dr. Johannes Baptist Peter Fischer-Hollweg). Sarunas laikā puses pārrunāja divpusējo attiecību aktualitātes, kā arī aktuālos starptautiskos notikumus.

Maltas Bruņinieku ordeņa vēstnieks augstu novērtēja Latvijas panākumus, ļoti īsā laika posmā integrējoties Eiropas Savienībā un NATO. Vēstnieks arī informēja Valsts prezidenti par Maltas Bruņinieku ordeņa humānas darbības aktualitātēm. Savukārt Valsts prezidente pauda gandarījumu par Maltas Bruņinieku ordeņa gatavību uzņemties plašu sociālo misiju, daudzviet pasaulē sniedzot nepieciešamu palīdzību mazaizsargātajiem sabiedrības slāņiem.

 

Tiekoties ar ANO ģenerālsekretāra īpašo pārstāvi Dārfūrā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 13.martā Rīgas pilī tikās ar ANO ģenerālsekretāra īpašo pārstāvi Dārfūrā Janu Eliasonu, pārrunājot aktuālākos ANO reformu jautājumus, risinājumu iespējas krīzes situācijas novēršanai Dārfūrā, kā arī notikumu virzību Tuvajos Austrumos. J.Eliasons izteica lielu atzinību V.Vīķes-Freibergas ieguldījumam ANO reformu jautājumos un kandidatūras izvirzīšanai ANO ģenerālsekretāra amatam aizvadītā gada otrajā pusē, kas aktualizēja būtiskus jautājumus ANO attīstībai, kā arī daudz nozīmēja Latvijas un Baltijas valstu redzamībai pasaules mērogā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!