• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2007., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154409

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.03.2007., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju

 

VIKE1.JPG (17945 bytes)
Vakar, 13.martā, Rīgas pilī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi, lai pārrunātu grozījumus Nacionālās drošības likumā un Valsts drošības iestāžu likumā
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, Rīgas pilī tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi, Valsts prezidente atkārtoti uzsvēra, ka likumdošanā nedrīkst tikt izjaukts līdzsvars starp dažādu varas atzaru funkcijām. Prezidente norādīja, ka jebkurā demokrātiskā valstī ir jābūt parlamenta kontrolei pār drošības dienestiem, tomēr nedrīkst pieļaut, ka nav noteiktu un skaidru principu, pēc kādiem parlamentārieši kontrolē piesaista citas personas. Tāpat prezidente atzīmēja, ka parlamentārajai kontrolei ir jābūt līdzsvarā ar juridisko kontroli.

Prezidente aicināja Saeimu rūpīgi pārdomāt, kā līdz pilsoņu parakstu vākšanai labot pieļautās kļūdas likumdošanā, kuras rada bažas par iespējamu apdraudējumu ar valsts drošību saistītiem jautājumiem un kuru dēļ prezidente uz diviem mēnešiem, pamatojoties uz Satversmes 72.pantu, atcēla divu ar valsts drošību saistīto likumu publicēšanu. Pēc prezidentes sacītā, atbildība par izsludinātajiem likumiem ir jāuzņemas gan Saeimai, gan valdībai.

V.Vīķe-Freiberga arī izjautāja I.Emsi par Saeimas darbu pie prezidentes parlamentam iesniegtās likumdošanas iniciatīvas par Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtības un atlaišanas kārtības noteikšanu normatīvajos aktos.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!