• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2007., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154398

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar ANO ģenerālsekretāra īpašo pārstāvi Dārfūrā un saņemot Kirgīzijas Republikas vēstnieces un Maltas Neatkarīgā militārā un hospitālā bruņinieku ordeņa vēstnieka akreditācijas vēstules

Vēl šajā numurā

14.03.2007., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

09.JPG (56727 bytes)• Attaisnotie izdevumi un gada ienākumu deklarāciju aizpildīšana ir jautājumi, par ko iedzīvotāji pērn Valsts ieņēmumu dienestam uzdevuši visvairāk jautājumu. Tuvojoties 1.aprīlim, kas ir ienākumu deklarāciju iesniegšanas termiņš fiziskām personām–saimnieciskās darbības veicējiem un vēl vairākiem ienākuma nodokļa maksātājiem, “KV” lūdza Valsts ieņēmumu dienesta skaidrojumu gan par jaunumiem, ko deklarāciju iesniegšanā viesuši likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” grozījumi, kas ir spēkā no šā gada 1.janvāra, gan par citiem biežāk neizprastajiem jautājumiem. Atbildes sniegusi Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas reģionālās iestādes Nodokļu normatīvo aktu piemērošanas daļas galvenā nodokļu inspektore Bella Gumennaja.

• Publisko iepirkumu likumā un likumā “Par iepirkumu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vajadzībām” paredzēti vairāki mehānismi, kā komersantiem aizsargāt savas intereses iepirkuma procedūrā. Ieteikumus labākai pārsūdzības rezultātu sasniegšanai formulējuši “Sorainen Law Offices” juristi Aigars Repšs un Kaspars Frīdenbergs-Ansbergs.

• Kā rīkoties darba devējam, ja darbinieks ļaunprātīgi neierodas darbā un vēlāk kā attaisnojumu izmanto slimības lapu? Ko darīt, ja darbinieks nebrīdinot devies strādāt uz Īriju, darbavietā atstājot vien parādus – skaidro Valsts darba inspekcijas juridiskās nodaļas vadītājs Guntars Staune. Vienlaikus arī Latvijas Tirgotāju asociācijas ierosinājumi situācijas risināšanai normatīvo aktu līmenī un Valsts darba inspekcijas vadītājas Ritas Elces viedoklis.

• Hipotēku bankas realizētajā atbalsta programmā “Apmācības, konsultācijas un finansiālais atbalsts komercdarbības vai pašnodarbinātības uzsākšanai” izlaidumu svin pirmās apmācību grupas, kuru sekmīgākajiem audzēkņiem ar labākajiem biznesa plāniem paredzēts gan pabalsts projekta realizācijai, gan neliels grants iztikas nodrošināšanai vesela gada garumā, kā arī iespējas saņemt aizdevumu līdz pat 18 000 latu. Nākamajā kārtā klausītāji tiks uzņemti no 16. līdz 20.aprīlim.

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!