• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par papildu finansējumu Eiropas Sociālā fonda projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2007., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153064

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pieteikšanos valsts atbalstam lauksaimniecībā

Vēl šajā numurā

15.02.2007., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par papildu finansējumu Eiropas Sociālā fonda projektiem

 

Izglītības un zinātnes ministrija piešķīrusi papildu finansējumu (233 tūkstošus latu) deviņpadsmit Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektiem, kuriem to īstenošanas gaitā ir radies objektīvi pamatots plānoto izmaksu sadārdzinājums. Papildu finansējuma piešķiršana tika saskaņota 2007.gada janvārī ESF vadības komitejā, pamatojot projektu sadārdzinājumu ar izmaiņām Latvijas normatīvajos aktos.

Projektu sadārdzinājums jaunu normatīvo aktu prasību dēļ ir apstiprināts ESF aktivitātēs “Izglītības programmu uzlabošana sākotnējā profesionālajā izglītībā ekonomikai svarīgās nozarēs”, “Pedagoģiskās korekcijas programmu attīstība un ieviešana” un “Jauniešu ar speciālām vajadzībām integrēšana izglītības sistēmā”.

Laikā kopš projektu plānošanas un īstenošanas uzsākšanas ir veiktas būtiskas izmaiņas vairākos normatīvajos aktos, kas reglamentē stipendiju apmēru profesionālo skolu audzēkņiem un darba samaksu pedagogiem. Tā, piemēram, ar 2007.gada 1.janvāri stājas spēkā MK noteikumi Nr.272 “Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 24.augusta noteikumos Nr.740 “Noteikumi par stipendijām””, kuros noteikts, ka profesionālās izglītības iestādes stipendiju fondu izveido, paredzot katram izglītojamam vidēji 20 latu mēnesī un izglītojamam minimālo ikmēneša stipendiju nosaka septiņu latu apmērā. Līdz šim normatīvie akti noteica, ka stipendiju fondu izveido, paredzot katram izglītojamam vidēji astoņus latus un 50 santīmus mēnesī un izglītojamam minimālo ikmēneša stipendiju noteica sešu latu apmērā. Līdzīgas izmaiņas ir skārušas arī pedagogu darba samaksu regulējošos normatīvos aktus.

Lai projektu ieviesēji varētu turpināt projektu īstenošanu un sasniegt plānotos rezultātus saskaņā ar spēkā esošām Latvijas normatīvo aktu prasībām attiecībā uz pedagogu atalgojumu un projektos iesaistīto profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu stipendijām, bija jānovērš radušās pretrunas starp jaunajām normatīvo aktu prasībām un to piemērošanai paredzēto finansējumu.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!