• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanos valsts atbalstam lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2007., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153069

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tabakas akcīzes nodokļa likmes kāpumu

Vēl šajā numurā

15.02.2007., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanos valsts atbalstam lauksaimniecībā

Šodien, 15.februārī, stājas spēkā Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātie Ministru kabineta noteikumi par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2007.gadā un tā piešķiršanas kārtību. Līdz ar to Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālās lauksaimniecības pārvaldes sāks pieņemt lauksaimnieku iesniegumus valsts atbalstam nacionālajā subsīdiju programmā.

No lauku saimniekiem līdz 1.martam tiks pieņemti iesniegumi lauksaimniecības zemes ielabošanai, lai sakārtotu augšņu agroķīmiskās un meliorācijas sistēmas. Atbalsts šajā programmā paredzēts viena īpašuma un koplietošanas meliorācijas sistēmu rekonstrukcijai, kā arī valsts un valsts nozīmes meliorācijas sistēmu būvniecībai.

Līdz 15.martam tiem atbalsta pretendentiem, kam pieder kultūraugu genofonda kolekcija vai tie uzlabo izlases sēklu kvalitāti, LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs jāiesniedz kultūraugu genofonda saglabāšanas vai izlases sēklu kvalitātes uzlabošanas programma.

Augkopības attīstības pasākuma ietvaros 2007.gadā paredzēts atbalstīt dārzeņu, augļu un ogu integrēto audzēšanu. Subsīdijas tiks maksātas par faktiski apsētajām un apstādītajām kultūraugu platībām atbilstoši 2006.gadā noslēgtajiem līgumiem un deklarētajām platībām (tai skaitā 2005.gadā deklarētajām platībām), ja sējumi un stādījumi tiek kopti, ievērojot integrētas, vidi saudzējošas audzēšanas tehnoloģijas. Lai saņemtu šīs subsīdijas, pretendentam līdz 2007.gada 1.jūnijam LAD reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē jāiesniedz iesniegums, kurā jānorāda audzējamie kultūraugi, kā arī platības, kurās paredzēta integrētas dārzeņu audzēšanas tehnoloģijas izmantošana. Šī iesnieguma kopija jāiesniedz arī nozares asociācijā attiecīgo platību apsekošanai un izvērtēšanai.

Savukārt līdz 1.aprīlim lauksaimnieki varēs pieteikties investīciju veicināšanas atbalsta pasākumiem – 2006.gada daļējai kredītprocentu dzēšanai un atbalstam ieguldījumiem lauksaimniecības nozarē. Atbalsta saņemšanas nosacījumi daļējai kredītprocentu dzēšanai šogad salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu nav mainīti.

Jau no 2.janvāra tiek pieņemti iesniegumi jaunu lauksaimniecības produkcijas ražošanai paredzēto tehnoloģisko iekārtu, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegādei vai jaunas lauksaimniecībā izmantojamās traktortehnikas un tās aprīkojuma iegādei, vai arī piekabju iegādei dzīvnieku pārvadāšanai. Šī atbalsta pretendentam LAD reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē jāiesniedz iesniegums, iepirkuma procedūras dokumenti, ienākumu deklarācija vai gada pārskats, kā arī izglītību apliecinoša dokumenta kopija. Atbalstu šajā subsīdiju programmā var saņemt saim­niecība, kura pēdējo noslēgto pārskata periodu beigusi ar peļņu vai tās finanšu rezultāts atbilst kritērijam, ka pēdējā noslēgtā pārskata perioda peļņa, kurai pieskaitīti 50 procenti pamatlīdzekļu nolietojuma, ir lielāka vai vienāda ar nulli.

2007.gadā ir mainīti pieteikšanās termiņi lopkopības nozaru ciltsdarba attīstības veicināšanas pasākumos. Gandrīz visu nozaru pretendentiem atbalstam jāpiesakās līdz 2007.gada 30.aprīlim.

Iesniegumu veidlapas un atbalsta saņemšanas nosacījumi, kā arī informācija par nepieciešamo iepirkuma procedūras dokumentāciju ir pieejama Zemkopības ministrijas interneta mājaslapā www.zm.gov.lv, kā arī Lauku atbalsta dienesta mājaslapā www.lad.gov.lv.

Brošūru, kurā publicēti noteikumi par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2007.gadā un tā piešķiršanas kartību, lauksaimnieki varēs saņemt LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs marta sākumā.

Zemkopības ministrija aicina lauksaimniekus sekot paziņojumiem rajonu laikrakstos, kā arī informācijai ZM un LAD interneta mājaslapās, lai laikus varētu pieteikties valsts un ES atbalsta saņemšanai un nenokavētu pieteikšanās termiņus.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!