• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par inflācijas samazināšanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2007., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152028

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Veselības ministrijas prioritātēm

Vēl šajā numurā

25.01.2007., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par inflācijas samazināšanu Latvijā

 

Finanšu ministrijā piektdien, 19.janvārī, notika sēde darba grupai, ko vada finanšu ministrs Oskars Spurdziņš un kuras uzdevums ir izstrādāt ziņojumu par patēriņa cenu inflācijas attīstību un sagatavot priekšlikumus inflācijas samazināšanai Latvijā.

Darba grupa uzklausīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas informāciju par pašreizējo situāciju administratīvi regulējamo cenu jomā Latvijā – likumdošanas ietvaru, valsts un pašvaldību regulatoru funkcijas un tiesības, situāciju dažādās regulējamās nozarēs, ietekmes faktoriem. Darba grupa vienojās, ka viens no aktuālākajiem jautājumiem šajā jomā ir energoefektivitātes stimulēšana valstī.

Otrā sēdes daļā tika uzklausīta Centrālās statistikas pārvaldes prezentācija par patēriņa cenu indeksa aprēķinu metodiku – patēriņa groza struktūru, tās izmaiņām, cenu novērojumiem, mājsaimniecību apsekojumiem, aprēķinu metodēm un citiem metodiskiem jautājumiem.

Nākamajā darba grupas sēdē rīt, 26.janvārī, tiks analizēta konkurences situācija Latvijā. Pārējās tēmas, kas tiks analizētas citās darba grupas sēdēs, ir darba tirgus situācija, darba ražīgums, pieprasījums, naudas masas izmaiņas Latvijā, budžets, nodokļi un citi jautājumi. Darba grupa iepriekš jau bija vienojusies sanākt vismaz divas reizes mēnesī un katrā sanāksmē detalizēti izskatīt kādu no sfērām.

Darba grupa ir izveidota ar Ministru prezidenta rīkojumu, tajā bez finanšu ministra ir Latvijas Bankas valdes priekšsēdētāja vietnieks H.Ancāns, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks E.Baldzēns, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs K.Gerhards, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Ekonomiskās analīzes departamenta direktors J.Miķelsons, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents T.Tverijons un Latvijas Komercbanku asociācijas Ekonomikas un monetāro jautājumu komitejas vadītājs A.Vilks.

Darba grupai ir uzdots ziņojumu un priekšlikumus Ministru kabinetā iesniegt līdz 2007.gada 1.martam.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!