• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pedagogu darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.1999., Nr. 436/439 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas mājokļu koncepciju

Vēl šajā numurā

23.12.1999., Nr. 436/439

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pedagogu darbu

Izglītības ministrijā

Otrdien, 21. decembrī, izglītības un zinātnes ministrs Māris Vītols pēc Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomes uzaicinājuma piedalījās padomes sēdē. Šī bija pirmā ministra un LIZDA padomes tikšanās, un ministrs uzsvēra, ka LIZDA un ministra darba neatņemamai sastāvdaļai jābūt atklātam, godīgam dialogam, solidārai sadarbībai un savstarpējai uzticībai.

Ministrs informēja LIZDA padomi, ka, pamatojoties uz 1999. gada 11. novembrī pieņemtajiem grozījumiem Izglītības likumā, kas paredz, ka Ministru kabinetam līdz 2000. gada 1. martam jāizstrādā pedagogu darba samaksas palielinājuma grafiks un jānosaka precīzi termiņi tā īstenošanai, un 1999. gada 2. decembrī pieņemto 2000. gada valsts budžeta likumu, pedagogu darba samaksas īstenošana tiks uzsākta no nākamā gada 1. marta. No 2000. gada 1. marta pedagogu darba samaksas paaugstināšanai tiks novirzīts viss šim mērķim paredzētais valsts budžeta līdzekļu apjoms — 8,24 miljoni latu. Ministrs informēja, ka no 2000. gada 1. septembra pedagogu algu paaugstināšanai tiks novirzīti papildu līdzekļi, kas tiks rasti pēc izglītības sistēmas iekšējās sakārtošanas.

Ministrs uzsvēra, ka līdz 2000. gada 1. februārim Izglītības un zinātnes ministrijai jāizstrādā un jāiesniedz Ministru kabinetā pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiks, izglītības sistēmas reformas programma un izglītības sistēmas attīstības programma četriem gadiem. LIZDA padome un ministrs vienojās, ka pirms iesniegšanas valdībā izglītības attīstības programmas apspriešanai 2000. gada janvārī tiks rīkota darba konference, sabiedrība tiks iepazīstināta ar izglītības sistēmas reformu programmu un pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku.

Gunda Ignatāne, ministra padomniece sabiedriskajās attiecībās

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!