• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Komisijas pozitīvu akceptu Latvijai 2007.-2013.gada Eiropas Savienības fondu plānošanas dokumentiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2006., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības nākamā gada budžetu

Vēl šajā numurā

05.12.2006., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Komisijas pozitīvu akceptu Latvijai 2007.–2013.gada Eiropas Savienības fondu plānošanas dokumentiem

 

Latvija pirmā no ES dalībvalstīm ir guvusi pozitīvu Eiropas Komisijas (EK) atzinumu par diviem no trim nozīmīgākajiem 2007.–2013.gada ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda plānošanas dokumentiem – darbības programmām “Uzņēmējdarbība un inovācijas” un “Infrastruktūra un pakalpojumi”. Dokumenti EK tika iesniegti jau šā gada 9.oktobrī.

Jau informēts, ka no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētā darbības programma “Uzņēmējdarbība un inovācijas”, kuras kopējais finansējums ir 743730950 eiro, paredz atbalstu zinātnei un inovācijām, atvēlot tām 60,2% programmas finansējuma, kā arī uzņēmējdarbības veicināšanai 36,4% apmērā. Darbības programmas administrēšanai tiks atvēlēti 3,4% tās finansējuma.

ERAF un Kohēzijas fonda finansētās darbības programma “Infrastruktūra un pakalpojumi” paredz 48,6% no projekta kopējā finansējuma 2800251123 eiro apmērā atvēlēt “liela” mēroga infrastruktūras projektiem, piemēram, valsts galveno autoceļu remontdarbiem un izbūvei, dzelzceļa un ūdenssaimniecību sakārtošanai, enerģētikas aktivitātēm. 31,1% finansējuma šīs programmas projekta ietvaros paredzēts novirzīt “maza” mēroga infrastruktūras projektiem – 1.šķiras autoceļu un pašvaldību ielu sakārtošanai, ūdenssaimniecības projektiem, mājokļu siltināšanai, tūrisma un kultūrvides projektiem. 18,3% finansējuma atvēlēti izglītības un sociālās infrastruktūras atbalstam, savukārt 2% – darbības programmas ieviešanai.

Ar EK vēstulēm par darbības programmām “Uzņēmējdarbība un inovācijas” un “Infrastruktūra un pakalpojumi” iespējams iepazīties Finanšu ministrijas administrētajā ES fondu mājaslapā.

Finanšu ministrijas ES fondu departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!