• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības nākamā gada budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2006., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas iebildumiem pret Eiropas Komisijas prasību būtiski samazināt ogļskābās gāzes emisiju kvotas

Vēl šajā numurā

05.12.2006., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības nākamā gada budžetu

 

Pagājušonedēļ Briselē faktiski noslēdzās Eiropas Savienības (ES) budžeta 2007.gadam procedūra. Ministru Padome panāca vienošanos ar Eiropas Parlamentu gan par kopējo maksājumu no ES budžeta apjomu, nosakot tos 115,5 miljardu eiro, gan arī par finansējuma ES kopējās ārējās un drošības politikai palielināšanu līdz 159,2 miljoniem eiro.

Jaunajām dalībvalstīm izdevās nosargāt finansējumu kohēzijas politikai gandrīz neskartu salīdzinājumā ar Komisijas sākotnējo budžeta priekšlikumu, tādējādi atkārtoti uzsverot šīs politikas nozīmīgumu jauno dalībvalstu ekonomikas attīstībā.

Jaunajām dalībvalstīm arī izdevās panākt kopējas Ministru padomes un Eiropas Parlamenta deklarācijas par jauno dalībvalstu pilsoņu pieņemšanu darbā ES institūcijās parakstīšanu. Deklarācijā abas institūcijas pauž bažas par nepilnībām ES 10 pilsoņu atlases un rekrutēšanas procedūrās, nepietiekamo konkursu skaitu, kā arī zemo jauno ES dalībvalstu pilsoņu nodarbinātības ES institūcijās īpaši vadītāju līmenī. Deklarācijā Ministru padome un Eiropas Parlaments apņemas arī turpmāk uzraudzīt jauno dalībvalstu pilsoņu rekrutēšanas procesu.

Formāls Eiropas Parlamenta balsojums par ES budžetu 2007.gadam paredzēts 14.decembrī.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!