• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar NATO samita atbalstītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2006., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ANO Drošības padomes ceturto balsojumu

Vēl šajā numurā

04.10.2006., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar NATO samita atbalstītājiem

 

A1.JPG (13737 bytes)

Vakar, 3.oktobrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Rīgas galotņu sanāksmes fonda valdes priekšsēdētāju Aivi Roni (centrā) un citiem Rīgas NATO samita atbalstītājiem, lai pateiktos par ziedotajiem līdzekļiem un atbalstu NATO galotņu sanāksmes organizēšanai Rīgā
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Otrdien, 3.oktobrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Rīgas NATO samita atbalstītājiem: Aivi Roni, Rīgas galotņu sanāksmes fonda valdes priekšsēdētāju, Valēriju Karginu, “Parex bankas” prezidentu, Guntaru Grīnbergu, “Parex bankas” padomes priekšsēdētāju, Baibu Rubesu, “Latvija Statoil” izpilddirektori, Daci Lodziņu, “Latvija Statoil” mārketinga departamenta vadītāju, Valēriju Terentjevu, “Liepājas metalurga” valdes priekšsēdētāju, un Ilju Segalu, “Liepājas metalurga” valdes locekli.

Ministru prezidents pateicās privāto uzņēmumu pārstāvjiem par ziedotajiem līdzekļiem un atbalstu NATO galotņu sanāksmes organizēšanai Rīgā. Aigars Kalvītis atzina, ka “līdzās Latvijas un citu NATO dalībvalstu ieguldījumam ir nepieciešams arī privāts finansējums, lai organizētu sabiedrībai nozīmīgus pasākumus samita laikā”. Ministru prezidents pauda prieku un uzsvēra, ka Rīgas NATO samitam atvēlētie līdzekļi ir lielākais privātā sektora ziedojums Latvijas vēsturē.

Aivis Ronis pateicās par atzinību un efektīvo sadarbību ar valdības izveidoto NATO samita organizācijas darba grupu. Fonda valdes priekšsēdētājs uzņēmēju vārdā pauda atbalstu NATO samitam kā drošības, miera un stabilitātes veicināšanas pasākumam Latvijā un pasaulē. A.Ronis atzīmēja, ka sabiedrības interese par NATO un NATO samitu ir liela. Par to liecina apmeklētāju atsaucība fonda atbalstītajos sabiedrību informējošos un izglītojošos pasākumos. Sarunas gaitā lielākie NATO Rīgas samita atbalstītāji un ziedotāji Guntars Grīnbergs, Baiba Rubesa un Valērijs Terentjevs pauda prieku par iespēju atbalstīt NATO galotņu tikšanos Rīgā, kas Latvijai paver iespēju popularizēt sevi pasaulē, piesaistīt ārvalstu uzņēmējus un dot savu ieguldījumu drošības un stabilitātes veicināšanai pasaulē, vienlaikus sekmējot arī ekonomisko stabilitāti un labklājību.

“Parex bankas” padomes priekšsēdētājs Guntars Grīnbergs atzīmēja: “Šis bija viens no lēmumiem, kuru pieņemt bija viegli, jo NATO samits ir Latvijai un Eiropai ļoti nozīmīgs notikums. Sekojot līdzi samita sagatavošanas procesam, mums nav ne mazāko šaubu, ka samita sagatavošanas process noris gludi. Esam lepni par iespēju piedalīties tajā ar savu atbalstu.”

Sarunas gaitā “Latvija Statoil” izpilddirektore Baiba Rubesa uzsvēra: ja pasaulē būs miers, tad būs stabilas naftas cenas. Savukārt “Liepājas metalurga” valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs atzīmēja, ka NATO samits veicina sakārtotu uzņēmējdarbības vidi un ekonomisko stabilitāti.

Ar privāto ziedojumu atbalstu paredzēts rīkot sabiedrībai nozīmīgus pasākumus Rīgā samita laikā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!