• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO Drošības padomes ceturto balsojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2006., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144945

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.10.2006., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ANO Drošības padomes ceturto balsojumu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ANO Drošības padomes ceturto balsojumu par ģenerālsekretāra amata kandidātiem vērtē reālistiski un vienlaikus izsaka gandarījumu par to, cik augstu rezultātu izdevies sasniegt Baltijas valstu izvirzītajai un vairāku citu Austrumeiropas valstu atbalstītajai kandidātei ANO ģenerālsekretāra amatam.

Baltijas valstu izvirzītā kandidāte, kas piedalījās trešajā un ceturtajā neformālajā balsojumā, abas reizes ieguva pārliecinošu trešo rezultātu. Prezidente aktualizēja tādus jautājumus, kuriem līdz šim nebija piešķirta liela vērība ANO ģenerālsekretāra ievēlēšanas gaitā, rosinot plašāku diskusiju par ANO kandidātu izvēli atbilstoši to profesionālismam, ne mākslīgai to ierobežošanai atsevišķu reģionu vai dzimumu ietvaros. Tāpat prezidente aizstāvēja nepieciešamību pēc lielāka demokrātiskuma, atvērtības un caurspīdīguma ģenerālsekretāra izvēles procesā.

V.Vīķe-Freiberga augstu vērtē to, ka izvirzītie principi ir guvuši plašāku atsauksmi arī dažādās pasaules akadēmisko, nevalstisko un masu mediju aprindās, jo tas veicina minēto principu iesakņošanos pasaules sabiedriski politiskajā apritē un padziļina diskusiju par ANO reformu nepieciešamību.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!