• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas prekšsēdētājas biedrs, tiekoties ar Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2006., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138056

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente, tiekoties ar Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministru

Vēl šajā numurā

21.06.2006., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas prekšsēdētājas biedrs, tiekoties ar Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministru

Otrdien, 20.jūnijā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Jānis Straume tikās ar Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministru Giorgiju Baramidzi.

J.Straume un G.Baramidze abu valstu attiecības novērtēja kā labas un sekmīgas, tomēr akcentēja nepieciešamību turpmāk tās padziļināt. Gruzija ir ieinteresēta Latvijas uzkrātajā pieredzē virzībā uz integrāciju ES un NATO, savukārt Latvija – dalīties zināšanās par reformu veikšanu.

Puses padziļināti pārrunāja aktualitātes un sadarbības iespējas Gruzijas centienos integrēties NATO un ES. G.Baramidze informēja par veiksmīgi uzsākto reformu procesu valstī, kas skar visdažādākās jomas – ekonomiku, vidi, izglītību un zinātni, kā arī korupcijas novēršanu un apkarošanu. Viņš norādīja uz parlamenta aktīvo līdzdalību reformu uzraudzībā un kontrolē, kā arī sabiedrības iesaisti notiekošo procesu izvērtējumā. Savukārt J.Straume vēlreiz apliecināja Latvijas gatavību sniegt atbalstu ar uzkrāto reformu pieredzi.

Sarunas laikā J.Straume uzklausīja G.Baramidzes informāciju par Gruzijas piedāvātajiem miera plāniem Dienvidosetijai un Abhāzijai un tās vēlmi teritoriālās integritātes jautājumus risināt dialoga veidā. Puses pieskārās arī aktualitātēm Gruzijas un Krievijas attiecībās.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājas biedrs novēlēja G.Baramidzem veiksmīgu vizītes Latvijā norisi un izteica cerību par valstu attiecību turpmāku padziļināšanos.

Arī Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāts Paulis Kļaviņš tikās ar Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministru Giorgiju Baramidzi.

Tikšanās gaitā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar veiktajām reformām Gruzijā, integrējoties NATO un Eiropas Savienībā (ES), un abu valstu ciešo divpusējo sadarbību.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš īsumā informēja par komisijas darbu un sadarbību ar valsts struktūrām, kā arī uzsvēra starptautisko attiecību veidošanas nozīmīgumu, nododot Latvijas valsts reformu pieredzi. Viņš pauda atbalstu Gruzijas integrācijai starptautiskajās organizācijās un atzīmēja, ka mūsu valsts ar interesi seko līdzi Gruzijas attīstības procesiem.

Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministrs G.Baramidze pateicās par Latvijas sniegto atbalstu, nododot savu eirointegrācijas pieredzi Gruzijas parlamentāriešiem. Viņš arī norādīja uz aktīvajiem kontaktiem ne tikai parlamentu, bet arī komisiju līmenī. Stāstot par pašreizējo situāciju valstī un veiktajām reformām, G.Baramidze uzsvēra, ka tagad ir svarīgas iestāšanās sarunas ar NATO, jo organizācijas prasības ir izpildītas veiksmīgi, piemēram, veikta pāreja uz profesionālo armiju, palielināts budžets militārajā jomā, uzlabots karavīru aprīkojums un sagatavotas militārās vienības. Savukārt par Gruzijas ekonomikas attīstību liecina valsts budžeta palielinājums, iekšzemes kopprodukta straujais pieaugums, korupcijas un ēnu ekonomikas apkarošana un ekonomikas, izglītības un zinātnes augšupeja, informēja viesis. Viņš akcentēja miera plānu izstrādi Dienvidosetijas un Abhāzijas jautājumu noregulēšanai un Krievijas militāro bāzu izvešanu no valsts. Sarunas noslēgumā ministrs apliecināja Gruzijas vēlmi integrēties NATO un veidot konstruktīvu sadarbību ar ES kaimiņu politikas ietvaros.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!