• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vēstnieces un Saeimas Ārlietu komisijas tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2006., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ķīnas Hubei provinces parlamentāriešu vizīti

Vēl šajā numurā

12.05.2006., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vēstnieces un Saeimas Ārlietu komisijas tikšanos

Trešdien, 10.maijā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle un deputāti tikās ar Amerikas Savienoto Valstu vēstnieci Latvijas Republikā Ketrīnu Todu Beiliju.

Šī bija pirmā vēstnieces viesošanās komisijā, kuras laikā pusēm bija iespēja pārrunāt dažādas divpusējo attiecību un starptautiskās aktualitātes.

Sarunas laikā vēstniece un komisijas locekļi pieskārās tādiem jautājumiem kā Latvijas un ASV sadarbība ASV un ES attiecību ietvaros, demokrātijas veicināšana Austrumeiropā, Latvijas karaspēka piedalīšanās misijās Irākā un Afganistānā, kā arī divpusējo attiecību veicināšana dažādās jomās.

K.T.Beilija sarunas laikā akcentēja tikšanās nozīmi: “Es augstu vērtēju tādas iespējas kā šī tikšanās, kad es varu uzklausīt Latvijas vēlētu pārstāvju viedokļus un pārrunāt ar viņiem, kā vislabāk stiprināt izveidojušās ciešās saites starp mūsu valstīm.”

Savukārt komisijas priekšsēdētāja V.Paegle, raksturojot tikšanos, uzsvēra: “Šāda tikšanās, kāda mums bija šodien ar vēstnieci, ir pierādījums tām pozitīvajām attiecībām, kādas pastāv starp Latviju un ASV – līdzvērtīga partnerība starp valstīm, kas augstu vērtē mieru un demokrātiju un aizstāv brīvas un atvērtas sabiedrības principus.”

Saeimas preses dienests, ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!