• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stratēģiskās analīzes 2006.gada pētījumu prezentācijā Rīgas pilī 2006.gada 2.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2006., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134199

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

03.05.2006., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Stratēģiskās analīzes 2006.gada pētījumu prezentācijā Rīgas pilī 2006.gada 2.maijā:

Cienītā Ozoliņas kundze! Godātās ministres! Dārgie viesi! Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) locekļi!
Es gribētu pateikties visiem tiem, kas piedalījušies Latvijas stratēģijas izvērtēšanā, tās plāna veidošanā, kas ir bijuši gatavi iesaistīt arī sabiedrību šajās debatēs par to, kādas ir un kādām vajadzētu būt mūsu prioritātēm un kā mēs tās varētu sasniegt. Daudzi domā, ka tas ir ļoti vienkārši un dzīve iet uz priekšu un tas, ko mēs gribam, ir pats par sevi saprotams, ka vienīgais, kas mums vajadzīgs, ir vairāk līdzekļu, vairāk naudas un varbūt kāds, kas tam palīdz. Īstenībā naudas nekad nav diezgan, tas pirmkārt.
Mums ir jāmēģina atrast tādu risinājumu, kas atļauj mums sasniegt savus stratēģiskos mērķus ar tiem līdzekļiem, kas ir mūsu rīcībā. Tātad stratēģija ir jāveido, vadoties pēc divām lietām – vispirms jābūt ļoti skaidri izprastai domai par to, kas ir mūsu mērķi un kas šo mērķu ietvaros ir prioritāte, jo visu reizē nevaram izdarīt un tad ir jādomā stratēģiski, jo mums ir jāizvēlas prioritāte, kam mēs piešķiram, kam atņemam, ko varam, ko nevaram. Tas ir būtiski, jo citādi mēs izšķiežam savus spēkus uz visām pusēm un rezultāta nav. Tajā pašā laikā mēs nevaram vienkārši cept un būvēt kaut kādas smilšu jeb sapņu pilis. Mums ir jāvadās pēc tiem, reāli iespējamajiem resursiem, kas ir mūsu rīcībā, – gan cilvēciskiem, gan finansiāliem, gan morāliem un psiholoģiskiem. Mums ir jāskatās tieši, skaidri un atklāti, kas ir mūsu kontā, kas ir debeti, kas ir kredīti un ko mēs ar to varam iesākt, kur to labāk ieguldīt, kur tas nesīs labākus augļus. Ne ideālā pasaulē, tādā, kādā mēs katrs gribētu to redzēt, bet reālā pasaulē, tajā, kurā mums ir jādzīvo.
Ir ļoti daudz valstu, kas ar savu piemēru pierādījušas, ka stratēģiskā domāšana atmaksājas, gudra domāšana atmaksājas. Šobrīd statistika rāda, ka latvieši visā ES strādā visgrūtāk un visilgāk, visvairāk stundu nedēļā, viņi ir arī vismazāk produktīvi. Mēs tāpat strādājam un pūlamies, bet diemžēl ar nepietiekamiem rezultātiem. Mums būtu jāmācās strādāt ne grūtāk un vairāk, bet gudrāk un visiem visos līmeņos – no augšējiem līdz zemajiem. Es priecājos par to, ka komisijai ir izdevies atkal apkopot kārtējos sējumus, kuri tiek nodoti publiskajai izvērtēšanai. Es ļoti ceru, ka tie palīdzēs turpināt debates visos sabiedrības līmeņos. Protams, šajā vēlēšanu gadā es ļoti ceru, ka tas arī mudinās visas politiskās partijas, kas sevi prezentēs vēlētāju priekšā, domāt stratēģiski, ne tikai par populārām lokomotīvēm, kas viņus padarīs pievilcīgus vēlētāju acīs, bet arī par aizraujošām idejām, par pārliecinošām stratēģijām, par skaidriem plāniem par to, kā viņi veidotu Latvijas valsti, ja būtu pie varas. Tas viss mums ir priekšā.
Paldies par padarīto darbu! Es ceru, ka jūs turpināsiet!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!