• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2006., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134196

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.05.2006., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas pārstāvjiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, otrdien, 2.maijā, Rīgas pilī tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas pārstāvjiem, apspriedās par Latvijas ārpolitikas, ES, NATO, kā arī Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības aktualitātēm, īpašu uzmanību pievēršot jautājumam par ES enerģētikas politiku.

Prezidente atzīmēja, ka Latvijai ir būtiski panākt ES ilgtermiņa politiku enerģētikas jautājumā un tā ir gandarīta, ka ES enerģētikas politika būs viena no svarīgākajiem Somijas prezidentūras ES jautājumiem. Pēc prezidentes sacītā, nesenās valstsvizītes laikā Somijā tās prezidente Tarja Halonena ir apstiprinājusi, ka Somija pēc ES prezidentūras pārņemšanas šā gada 1.jūlijā pievērsīs būtisku uzmanību ES enerģētikas jautājumiem. Saeimas Ārlietu komisijas vadītāja Vaira Paegle informēja, ka 16.maijā Rīgā tiksies Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu ārlietu komisiju vadītāji un tikšanās laikā ES enerģētikas politika būs uzmanības degpunktā.

Sarunā apspriesti ar ES darbaspēka kustību saistīti jautājumi, novērtējot Stratēģiskās analīzes komisijas pētījumus, kas apstiprina, ka Latvijas darbaspēks līdztekus darba samaksai par ļoti būtisku uzskata nepieciešamību uzlabot darba attiecības starp darba devējiem un ņēmējiem, par līgumu tiesisku sastādīšanu, nodokļu nomaksu u.c.

Tika apspriesta Latvijas gatavošanās NATO galotņu sanāksmei, ES kaimiņattiecību politika, kā arī starptautiskās aktualitātes.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!