• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vizītē Sanktpēterburgā KF Valsts domes simtgadē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2006., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stratēģiskās analīzes 2006.gada pētījumu prezentācijā Rīgas pilī 2006.gada 2.maijā

Vēl šajā numurā

03.05.2006., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vizītē Sanktpēterburgā KF Valsts domes simtgadē

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre pagājušajā nedēļā atradās vizītē Sanktpēterburgā, kur notika Krievijas Federācijas Valsts domes simtgadei veltītie pasākumi. 27.aprīlī, dienā, kad pirms simt gadiem tika atklāta pirmā Valsts dome, vēsturiskajā Taurijas pilī notika Krievijas Federācijas Federālās sapulces Valsts domes svinīgā sēde. To ar uzrunu atklāja Valsts domes priekšsēdētājs Boriss Grizlovs.

Domes deputātus un viesus uzrunāja arī Krievijas Federācijas Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs Valērijs Zorkins, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Vešņakovs, kā arī visu domes frakciju pārstāvji. Ar apsveikuma uzrunām uzstājās arī Krievijas Federācijas Federālās sapulces priekšsēdētājs Sergejs Mironovs un Sanktpēterburgas gubernatore Valentīna Matvijenko.

Krievijas domes deputātus sveica uz sēdi aicinātie ārvalstu parlamentu vadītāji, viņu vidū arī Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre. Savā apsveikumā viņa norādīja uz to vēsturisko saikni, kāda pirmajai Valsts domei ir ar Latviju: pirmajā Valsts domē tika ievēlēti septiņi deputāti no Latvijas, viņu vidū arī Latvijas pirmais prezidents Jānis Čakste. Zīmīgi, ka arī Latvijā šonedēļ atzīmē Satversmes sapulces sasaukšanas 86.gadadienu un Latvijas Neatkarības deklarācijas pieņemšanas 16.gadadienu. I.Ūdre uzsvēra parlamenta lomu valsts dzīvē un aicināja deputātus uz aktīvāku dialogu ar saviem kolēģiem par visplašāko jautājumu spektru. Svinīgajā pasākumā piedalījās arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš uzstājās ar apsveikuma uzrunu.

Pasākumā Saeimas priekšsēdētāja tikās ar savu Krievijas kolēģi B.Grizlovu. Saruna notika draudzīgā gaisotnē. Abi parlamentu vadītāji bija vienisprātis, ka ir jāattīsta parlamentu sadarbība un jāveicina abpusējie kontakti. I.Ūdre tikās arī ar Latvijas un Krievijas parlamentu sadarbības grupas vadītāju Pāvelu Požigailo. 28.aprīlī Saeimas priekšsēdētāja Taurijas pilī piedalījās starp­tautiskajā konferencē “Valsts domes nodibināšanas Krievijā 100.gadskārta un Eiropas parlamentārisms: vēsture un mūsdienas”.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!