• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2006.gada 27.aprīļa sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2006., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134197

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties vizītē Sanktpēterburgā KF Valsts domes simtgadē

Vēl šajā numurā

03.05.2006., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2006.gada 27.aprīļa sanāksmē

 

FM: Par valsts un pašvaldību gada pārskatiem

Lai saskaņotu valsts un pašvaldību gada pārskatus ar noteikumiem, kas nosaka grāmatvedības uzskaiti un budžeta klasifikāciju, Finanšu ministrija izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu par valsts budžeta iestāžu un pašvaldību gada pārskatu sagatavošanas kārtību. Valsts sekretāru 27.aprīļa sanāksmē projekts izsludināts saskaņošanai ministrijās.

Noteikumu projekts reglamentēs valsts budžeta iestāžu, ministriju, centrālo valsts iestāžu un pašvaldību gada pārskata saturu un tā sagatavošanas kārtību. No valsts budžeta iestādēm un pašvaldībām saņemtie pārskati sniedz informāciju, lai Valsts kase sagatavotu likumā “Par budžetu un finanšu vadību” 31.pantā noteikto saimnieciskā gada pārskatu.

Pārskatos iekļautās ziņas nodrošinās informāciju Centrālajai statistikas pārvaldei (CSP) – datus valsts budžeta deficīta un valsts parāda notifikācijas sagatavošanai, kā arī informāciju par izmantotajiem datu avotiem. Tādējādi tiks pilnveidoti valsts un pašvaldību budžeta iestāžu pārskati, lai nodrošinātu datu iegūšanu valsts budžeta deficīta un valsts parāda notifikācijai, kā arī lai CSP varētu saskaņot datus ar Eiropas Kopienas statistikas biroju “Eurostat.

Ministrijām, centrālajām valsts iestādēm un pašvaldībām līdzekļi MK noteikumu projekta ieviešanai – 5 miljoni latu – ir paredzēti 2006.gada valsts budžetā kā 70.pasākumam “Valsts un pašvaldību institūcijām jauno klasifikāciju, pārskatu un grāmatvedības noteikumu ieviešanai.”

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

FM: Par konsolidētajiem pārskatiem

Valsts sekretāru 27.aprīļa sanāksmē saskaņošanai ministrijās tika izsludināts jauns likumprojekts “Par konsolidētajiem pārskatiem”. Topošais likums attieksies uz Latvijā reģistrētajām komercsabiedrībām un kooperatīvajām sabiedrībām, ja tās ir koncerna mātes sabiedrības, un tas noteiks kārtību, kādā pārskati tiek sagatavoti, pārbaudīti, apstiprināti un publicēti.

Pašreizējais likums “Par konsolidētajiem gada pārskatiem” ir jāpārstrādā no jauna, jo tas pilnībā neatbilst Eiropas Savienības Septītajai direktīvai 83/349/EEK, un tādēļ bija jāpārstrādā. Izmaiņas līdzšinējā regulējumā ir veiktas, lai precīzāk noteiktu, ar kādiem nosacījumiem piemēro atbrīvojumus no pienākuma sagatavot konsolidēto gada pārskatu un lai precizētu konsolidētajā gada pārskatā sniedzamās informācijas saturu.

Paralēli izskatīšanai valdībā tiek virzīts likumprojekts “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu gada pārskatiem”” (izsludināts Valsts sekretāru 16.marta sanāksmē), kas paredz mainīt likumā lietotos terminus, tos saskaņojot ar Komerclikumā lietoto terminoloģiju. Tas attiecas arī uz vairākiem terminiem, kas lietoti likumā “Par konsolidētajiem gada pārskatiem”.

Sagatavojot normatīvā akta projektu, notikušas konsultācijas ar Latvijas Zvērinātu revidentu asociāciju un Latvijas Republikas Grāmatvežu asociāciju.

Paredzams, ka likums stāsies spēkā 2008.gada 1.janvārī, nomainot pašreizējo likumu “Par konsolidētajiem gada pārskatiem”.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!