• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cilvēktiesību pārkāpumu Čečenijā nosodījumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2006., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133411

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas un visas Latvijas metropolīta Aleksandra vēstījums Kristus Augšāmcelšanās svētkos - pareiztīcīgo Lieldienās

Vēl šajā numurā

21.04.2006., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cilvēktiesību pārkāpumu Čečenijā nosodījumu

Ceturtdien, 20.aprīlī, Eiropas Parlamenta (EP) Ārlietu komiteja akceptēja ziņojumu par 2005.gada pārskatu par cilvēktiesībām pasaulē un ES politiku šajā jomā. Ziņojumā tika iekļauts EP deputātes Ineses Vaideres priekšlikums, kas nosoda cilvēktiesību pārkāpumus Čečenijā (Krievijas Federācijā) un lūdz Eiropas Komisiju un Padomi atgādināt šos jautājumus dialogā ar Krieviju.

Inese Vaidere:Attiecībās ar Krieviju mūsu dialogā par cilvēktiesību jautājumiem līdz šim ir pilnībā iztrūkusi viena dimensija – cilvēktiesību ievērošana pašā Krievijā.’’

EP Ārlietu komiteja akceptēja arī deputātes priekšlikumu aicināt ES dalībvalstis veidot kopēju, konsekventu un pārredzamu politiku attiecībā pret tām valstīm, kuras neievēro cilvēktiesības.

Eiropas Parlaments katru gadu sagatavo ziņojumu par cilvēktiesību situāciju pasaulē, balstot to uz Padomes sagatavoto gadskārtējo ziņojumu. Šā gada ziņojumā Eiropas Parlaments akcentējis analīzi, ietekmes novērtējumu un uzraudzības mehānismu izvērtēšanu, kas nepieciešami, lai celtu ES darbību efektivitāti, panākot cilvēktiesību pārkāpumu pārtraukšanu.

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes I.Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!