• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras uzņemšanu Eiropas Ģeoloģijas asociācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2006., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129417

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atvadu vārdi Andrejam Eglītim 2006.gada 1.martā

Vēl šajā numurā

02.03.2006., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras uzņemšanu Eiropas Ģeoloģijas asociācijā

Šā gada 1.martā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra (LVĢMA) uzņemta Eiropas Ģeoloģijas asociācijā, kas ir viena no ietekmīgākajām šīs nozares apvienībām Eiropā. Gan LVĢMA vadība, gan aģentūru pārraugošā LR Vides ministrija uzsver, ka uzņemšana šajā organizācijā ir liels gods gan pašai aģentūrai, gan Latvijas valstij kopumā.

Eiropas Ģeoloģijas asociācija (Association of the European Geological Surveys) apvieno vairāk nekā 7 500 personu un organizāciju, kuras nodarbojas ar ģeozinātni Eiropas Savienības (ES) valstīs. Asociācijas galvenais uzdevums ir sniegt Eiropas institūcijām kvalificētus un praktiskus padomus, kā arī nodrošināt informāciju, kas nepieciešama, lai risinātu problēmas tādās jomās kā dabas resursu izmantošana, vides vadība, pilsētu attīstība u.c.

LVĢMA direktors Andris Leitass, komentējot viņa vadītās aģentūras uzņemšanu Eiropas Ģeoloģijas asociācijā, uzsver: “Tas ir liels gods Latvijai, ka LVĢMA ir novērtēta Eiropas līmenī un uzņemta šajā jomā tik respektablā un ietekmīgā organizācijā. Dalība šajā asociācijā nodrošinās ne tikai iespēju paust savu viedokli ES institūcijām un aizstāvēt Latvijas intereses dažādos ar ģeoloģiju un ģeoloģijas zinātni saistītos jautājumos, bet arī daudz plašākā mērogā apliecināt, ka Latvijas ģeospeciālisti ir augsti kvalificēti un profesionāli eksperti.”  

Arī Latvijas vides ministrs Raimonds Vējonis norāda, ka LVĢMA uzņemšana Eiropas Ģeoloģijas asociācijā ir apliecinājums tam, ka aģentūra ar savu darbu ir devusi būtisku ieguldījumu ģeoloģijas zinātnei. “Kad 2004.gadā sākām Latvijas Vides aģentūras un Valsts ģeoloģijas dienesta reorganizāciju, daudziem bija bažas, ka ģeoloģijas joma netiks pienācīgi novērtēta un attīstīta. Tomēr LVĢMA uzņemšana asociācijā ir apliecinājums, ka abu dienestu apvienošana sevi pilnībā attaisnojusi,” ir pārliecināts Raimonds Vējonis.

LVĢMA tika izveidota, reorganizējot Latvijas Vides aģentūru, Valsts ģeoloģijas dienestu un Latvijas Hidrometeoroloģijas aģentūru. Tās uzdevums ir vākt un apstrādāt vides informāciju, veikt vides monitoringu un informēt sabiedrību par vides stāvokli, nodrošināt zemes dzīļu fonda ģeoloģisko pārraudzību un zemes dzīļu racionālu izmantošanu, kā arī īstenot valsts politiku ģeoloģijas, meteoroloģijas, klimatoloģijas, hidroloģijas, gaisa kvalitātes un pārrobežu gaisa piesārņojuma ietekmes jomā. Apvienotā LVĢMA darbu sāka 2005.gada 1.janvārī.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!