• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atvadu vārdi Andrejam Eglītim 2006.gada 1.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2006., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129418

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente, uzturoties vizītē Amerikā 2006.gada 27.februārī - 9.martā un tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu Kongresa spīkeru 28.februārī

Vēl šajā numurā

02.03.2006., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atvadu vārdi Andrejam Eglītim 2006.gada 1.martā

(Nolasa bēru ceremonijas vadītājs – Rīgas Jaunā teātra aktieris Kaspars Znotiņš)

Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā šodien atvadāmies no mūžam dedzīga, dziļi patriotiski ticīga Tēvzemes sarga – dzejnieka Andreja Eglīša.
Cauri miljoniem patriotisku dzejas rindu Andreja Eglīša vārdi deg ar īpaši dziļu un patriotisku liesmu. Tie nes uguni, kas iededzina dziļas un patiesas Latvijas mīlestības rakstu katra cilvēka apziņā, kas uzklausa dzejnieka balsi. Viņa patriotisms vienmēr ir un būs pārliecībā un sirdsdegsmē kaldināts.
Viņa atgriešanās dzimtenē bija simbols patriotisma turpinātībai cauri laikam un telpai. Par to, cik kāds cilvēks patiesi mīl savu dzimto zemi, var spriest pēc tā, vai viņš spēj pieņemt tās skaistumu, bet reizē arī sāpes un grūtus brīžus, nekad nezaudējot ticību tās nākotnei un cilvēkiem. Viņš spēja savai patriotisma dzirkstij rast atbalsi dažādu paaudžu cilvēkos – rast tai turpinājumu, nerimstošu cerību un paļaušanos uz Dieva gribu.
“Visa mana dzeja veltīta tikai Tēvzemei. Visas manas uzrakstītās grāmatas ir manas dzimtās zemes cildinājums.”  Dieva mierā nu ir dzejnieks Andrejs Eglītis, bet viņa vārdi atbalsosies un degs mūžam par Latviju. Godināsim dzejnieku ar Tēvzemes mīlestību viņa pēdējā gaitā.

 Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga

Vašingtonā 2006.gada 1.martā

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!