• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ukrainas preču eksporta blokādes pārtraukšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2006., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldību mēneša pārskatu sagatavošanas kārtību

Vēl šajā numurā

03.02.2006., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ukrainas preču eksporta blokādes pārtraukšanu

Trešdien, 1.februārī, Eiropas Parlamenta (EP) plenārsēdē deputāte Inese Vaidere debatēs par Eiropas Savienības kopējo ārējo un drošības politiku ar augsto komisāru ES kopējās ārējās un drošības politikas jautājumos Havjeru Solanu un komisāri Benitu Ferēro-Valdneri aicināja Eiropas Padomi un Komisiju nekavējoties rīkoties, lai pārtrauktu Ukrainas preču eksporta blokādi Krievijā. Deputāte rosināja atgādināt Krievijai, ka šāda rīcība ir krasā pretrunā ar Pasaules tirdzniecības organizācijas prasībām, kurā tā deklarējusi vēlmi iestāties.

Inese Vaidere: “Krievijai šobrīd nav labu attiecību ne ar vienu no tās kaimiņvalstīm, jo tās tiek veidotas nevis uz savstarpējās cieņas un izdevīguma bāzes, bet gan liekot noprast par ekonomiskām vai enerģētiskām sankcijām, atsakoties parakstīt un ratificēt sagatavotos robežlīgumus. Šobrīd Krievija bloķē Ukrainas pārtikas preču eksportu.’’

Uzstājoties plenārsēdē, deputāte Inese Vaidere arī norādīja, ka līgums par Ziemeļeiropas gāzes vadu, kura būvniecībā amatu ieguvis bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders, rada aizdomas par politisko korupciju. Pietiekami konsekventi nenosodot šo rīcību, Eiropas institūcijas mazina pilsoņu uzticību un neļauj runāt par korupcijas apkarošanu citviet pasaulē.

Attiecībā uz gāzes piegādes krīzi Ukrainā, Moldovā un Gruzijā deputāte Vaidere atgādināja kolēģiem: krīze bija kā signāls Eiropai, ka šīs piegādes nav drošas, ka nepieciešama to diversifikācija, koordinācija starp ES enerģētikas un drošības politiku, kā arī dalībvalstīm.

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes Ineses Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!