• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību mēneša pārskatu sagatavošanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2006., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127309

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ēdoles pils turpmāko apsaimniekošanu

Vēl šajā numurā

03.02.2006., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību mēneša pārskatu sagatavošanas kārtību

Valsts sekretāru 2.februāra sanāksmē izsludināts Finanšu ministrijas sagatavotais projekts Ministru kabineta (MK) noteikumiem, kas no nākamā gada regulēs pašvaldību mēneša pārskatu par budžeta izpildi, finansēšanu, aizņēmumu, galvojumu un citu ilgtermiņa saistību apjomu sagatavošanas un iesniegšanas kārtību. Atbilstoši šiem noteikumiem aizpildīti mēneša pārskati nodrošinās Valsts kasi ar datiem, kuri nepieciešami, lai sagatavotu pašvaldību mēneša pārskatu par budžetu izpildi un pārskatu par valsts kopbudžeta izpildi.

Apkopotā informācija par pašvaldību aizņēmumiem sniegs nepieciešamos datus ceturkšņa finanšu pārskatu sagatavošanai atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes regulai par valsts pārvaldes ceturkšņa finanšu pārskatiem.

Pašvaldību mēneša pārskatu lietotāji ir budžeta iestādes, Latvijas Banka, Centrālā statistikas pārvalde, Starptautiskais valūtas fonds.

MK noteikumu projekts “Pašvaldību mēneša pārskatu par budžeta izpildi, finansēšanu, aizņēmumu, galvojumu un citu ilgtermiņa saistību apjomu sagatavošanas un iesniegšanas kārtība” izstrādāts, lai nodrošinātu sabiedrību ar klasificētu un sistematizētu informāciju par budžetu izpildi, definējot galvenā mērķa sasniegšanu – mēneša konsolidētā kopbudžeta izpildes pārskata sastādīšanu atbilstoši Likumā par budžetu un finanšu vadību noteiktajām prasībām.

MK noteikumus papildina pielikumi, kuros uzrādītas pārskatu veidlapas un noteikts informācijas apjoms, kas sniedzams par pašvaldību pamata un speciālā budžeta izpildi, finansēšanu, aizņēmumiem, galvojumiem un citām pašvaldības saistībām.

Valsts un pašvaldību institūcijām jauno klasifikāciju, pārskatu un grāmatvedības noteikumu ieviešanai šā gada valsts budžetā ir paredzēti 5 miljoni latu. MK noteikumi stāsies spēkā ar 2007. gada 1. janvāri.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!