• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas turpmāko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2006., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127317

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Latīņamerikas valstu ciešāku sadarbību

Vēl šajā numurā

03.02.2006., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas turpmāko sadarbību

Trešdien, 1.februārī, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle un komisijas deputāti tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Viktoru Kaļužniju.

Tikšanās laikā puses pārrunāja abu valstu sadarbības paplašināšanas un līgumtiesiskās bāzes noregulēšanas iespējas, kā arī citas aktualitātes Latvijas un Krievijas attiecībās.

Ārlietu komisijas priekšsēdētāja V.Paegle sveica vēstnieku komisijā un izteica cerību par savstarpējas uzticības un attiecību stiprināšanu starp Latviju un Krieviju.

Krievijas vēstnieks V.Kaļužnijs informēja deputātus par Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina preses konferenci, kurā prezidents uzsvēris trīs neatliekami risināmos jautājumus – enerģētikas politika, infekciju slimību apkarošana un izglītības nozares sakārtošana.

Uzskaitot soļus, kas būtu veicami abu valstu divpusējo attiecību paplašināšanai, vēstnieks minēja augsta līmeņa amatpersonu apmaiņas vizīšu nozīmīgumu gan ministriju, gan parlamentu līmenī. Puses apsprieda plānotās parlamentāriešu tikšanās. Kā iespējama tika minēta arī abu valstu premjeru tikšanās, ja tiks rūpīgi strādāts pie jau sagatavošanā esošajiem līgumprojektiem. Tad vizītes laikā jau varētu runāt par to tālāku virzību, uzsvēra V.Kaļužnijs.

Neraugoties uz problēmām politiskajā līmenī, turpinās veiksmīga abu valstu tirdznieciskā un ekonomiskā sadarbība, norādīja Krievijas vēstnieks un aicināja izvērtēt iespēju uz laiku atlikt politiskās problēmas. Viņš arī aicināja pievērsties tādu ekonomisko jautājumu kā tranzīta, enerģētikas un tirdzniecības risināšanai. Krievijai ir interesants tranzīta koridors Rīga–Maskava, kas varētu būt savienojums starp Rietumiem un Austrumiem. Abas puses bija vienisprātis, ka pašreiz viena no sadarbības prioritātēm ir līguma par starpvaldību komisiju noslēgšana, kas palīdzētu risināt arī iepriekš minētos jautājumus. Kā vienu no līgumprojekta saskaņošanas un iespējamajiem parakstīšanas termiņiem vēstnieks minēja šā gada martu.

Sarunas gaitā pārrunāti arī jautājumi, kas skar Latvijas un Krievijas robežlīgumu, Krievijas un Vācijas gāzesvada projektu, kā arī filmas “Baltijas nacisms” demonstrēšanu Krievijā.

Puses bija vienisprātis, ka jāturpina Latvijas un Krievijas attiecību padziļināšana, rodot pragmatiskus problēmu risinājumus. 

Saeimas preses dienests

Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis trešdien, 1.februārī, tikās ar Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas priekšsēdētāju, bijušo Krievijas valdības vadītāju un ārlietu ministru Jevgeņiju Primakovu.

Tikšanās dalībnieki izvērtēja Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības, secinot, ka tās nav pilnībā apmierinošas. Abi sarunas dalībnieki atzina, ka jāveicina ekonomiskā sadarbība, jāattīsta kontakti starp Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības palātu un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru. Īpaši tika uzsvērta sadarbības nozīme ar Krievijas reģioniem. J. Primakovs uzsvēra, ka Krievijā notiek ekonomisko attiecību decentralizācija reģionu līmenī.

Andris Teikmanis un Jevgeņijs Primakovs vienojās arī turpmāk attīstīt savstarpējos kontaktus.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!