• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gvatemalas vēstnieces iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2006., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas turpmāko sadarbību

Vēl šajā numurā

03.02.2006., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gvatemalas vēstnieces iepazīšanās vizīti

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks trešdien, 1.februārī, tikās ar Gvatemalas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Susanu Barrjosu Beltranenu, kura uzturas Latvijā akreditācijas vizītē. Vēstnieces rezidences vieta ir Stokholma.

Ārlietu ministrs apsveica pirmo Latvijā akreditēto Gvatemalas vēstnieci. Tikšanās laikā abas puses pārrunāja valstu sadarbības perspektīvas, tai skaitā līgumu bāzes izveidošanu tirdzniecības, uzņēmējdarbības un tūrisma veicināšanai. Ārlietu ministrs uzsvēra Latvijas puses ieinteresētību pilnīgā bezvīzu režīma ieviešanā ar Gvatemalu. Tā kā svarīgs stimuls abu valstu attiecību attīstībai ir arī augstu amatpersonu vizītes, ministrs ielūdza Gvatemalas ārlietu ministru vizītē Latvijā, saņemot Gvatemalas vēstnieces mutisku ielūgumu ierasties vizītē Gvatemalā. Amatpersonas uzskata, ka divpusējo attiecību aktivizēšanai svarīga būtu arī goda konsulātu atvēršana.

Abas puses vienojās, ka sadarbība starptautiskajās organizācijās, īpaši ANO, ir viens no nozīmīgākajiem starpvalstu sadarbības veidiem. Vēstniece lūdza Latvijas atbalstu Gvatemalas kandidatūrai ANO Drošības padomes Latīņamerikas grupā 2007. un 2008.gadā.

Akreditācijas vizītes ietvaros Gvatemalas vēstniece tikās arī ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri un Ārlietu komisijas vadītāju Vairu Paegli, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras ģenerāldirektoru Jāni Leju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!