• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Latīņamerikas valstu ciešāku sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2006., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2005.gada veiksmēm reģionālajā politikā

Vēl šajā numurā

03.02.2006., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Latīņamerikas valstu ciešāku sadarbību

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 1.februārī atzina, ka Kolumbijas ārlietu ministres Karolinas Barko (Carolina Barco) vizīte Latvijā, kas ir pirmā tik augsta līmeņa amatpersonas oficiālā vizīte mūsu valstī, iezīmē pozitīvu sākumu Latvijas un Latīņamerikas valstu ciešākai sadarbībai.

Artis Pabriks abu amatpersonu kopīgajā preses konferencē atzīmēja, ka Latvija pēc iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO var izvirzīt jaunus ārpolitikas mērķus, tai skaitā divpusējo attiecību intensificēšanu ar valstīm Latīņamerikas reģionā, Āzijas un citos pasaules reģionos. Līdz šim sadarbība starp Latviju un Kolumbiju veidojusies galvenokārt starptautisko organizāciju ietvaros.

Kolumbijas ārlietu ministre apsveica Latviju ar sasniegto attīstības līmeni pēdējo piecpadsmit gadu laikā un pauda cerību, ka valstīm izveidosies pozitīva sadarbība visdažādākajās jomās. Ministrs uzsvēra, ka to iespējams attīstīt gan valstu parlamentu, ministriju, kā arī drošības iestāžu līmenī.

Karolina Barko atzina, ka šobrīd Kolumbijas lielākā problēma ir nelegāli bruņotie grupējumi un narkotiku tirdzniecība, tādēļ to apkarošanu valdība izvirzījusi par galveno iekšpolitikas prioritāti. Ministre izteica pārliecību, ka valdība ir uz pareizā ceļa problēmas atrisināšanai.

Tikšanās laikā abu valstu ārlietu ministri parakstīja saprašanās memorandu par abu pušu interesējošo jautājumu politisko konsultāciju kārtību, kas paredz ar politisko konsultāciju starpniecību stiprināt valstu draudzīgās attiecības un veicināt sadarbību.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!